ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ο Θ. Νάκος
Από το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Θανάση Νάκου, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο Υφυπουργός ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Θανάσης Νάκος, θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου στο Ναύπλιο, προκειμένου να λάβει μέρος στην 18η Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών της χώρας, που φιλοξενείται αυτή τη φορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ροδούλα Ζήση
Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση επισημαίνει τη μεγάλη προσφορά του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου στην τοπική κοινωνία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και ζητάει την άμεση χρηματοδότησή του για να συνεχίσει χωρίς προβλήματα το πολυσήμαντο έργο του.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση αναφέρει:
«Μεγάλη είναι η προσφορά στην πόλη του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρη την Μαγνησία, του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου (Κ.Ο.Δ.Β.).
Στον Κ.Ο.Δ.Β. Βόλου υπάγονται το Δημοτικό Ωδείο, η Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης, η Σχολή Χορού, τα Κέντρα Νεότητας, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Το Δημοτικό Ραδιόφωνο, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων καθώς και το Χειμερινό και Θερινό Θέατρο Βόλου, ενώ απασχολούνται 220 εργαζόμενοι.
Ο προϋπολογισμός του ΚΟΔΒ για το έτος 2007 ανέρχεται στα 2.693.000 € και στις δραστηριότητές του λαμβάνουν μέρος 4.500 παιδιά και νέοι από το Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία.
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Βόλου αντλούσε πόρους από το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της υλοποίησης των Προγραμματικών Συμβάσεων που είχε υπογράψει ο Δήμος Βόλου, αλλά μετά τα λήξη τους δεν ανανεώθηκαν. Ακόμη το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει στο ΚΟΔΒ χρηματικό ποσό 175.859 € από την Προγραμματική Σύμβαση του 2004.
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Βόλου προτίθεται να αυξήσει τις πολυσήμαντες δραστηριότητές του, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της Κοινωνίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής».
Τελειώνοντας την ερώτησή της η Βουλευτής κ. Ρ. Ζήση, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:
«1. Γνωρίζουν την σημαντική προσφορά που παρέχει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου στους κατοίκους της πόλης αλλά και της υπόλοιπης Μαγνησίας;
2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την καταβολή στο Δήμο Βόλου του ποσού των 175.859 € που οφείλει το Υπουργείο Πολιτισμού από την προγραμματική σύμβαση του 2004 ;
3. Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πολυσήμαντο επιτελούμενο έργο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ;

Ο Ν. Γκατζής
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής κατέθεσε στους υπουργούς Πολιτισμού και Εθνικής Παιδείας την παρακάτω ερώτηση για τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς:
«Είναι γνωστό ότι η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στη Ζαγορά έχει σπάνια ιστορικά και πνευματικά ντοκουμέντα, πολύτιμα για μελέτες και γνώση. Για το σκοπό αυτό έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για μελέτη με Η/Υ και σύγχρονα συστήματα. Οι ώρες όμως λειτουργίας της βιβλιοθήκης δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους και στους μαθητές να την επισκεφθούν, αφού είναι ανοιχτά μόνο από το πρωί ως το μεσημέρι. Πράγμα που ισχύει για για τους τουρίστες που θέλουν να την επισκεφθούν.
Οι δαπάνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Ζαγοράς επιβάλλεται να καλύψουν και τα λειτουργικά έξοδα για τις απογευματινές ώρες και τις Κυριακές ώστε να μπορούν κάτοικοι, μαθητές και επισκέπτες να γίνουν χρήστες των πολύτιμων ιστορικών και πολιτιστικών υλικών που διαθέτει.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί αν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει τη βιβλιοθήκη της Ζαγοράς και τις απογευματινές ώρες και Κυριακές καλύπτοντας όλα τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου