ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ο Γ. Σούρλας
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητά να αποφανθεί αν δικαιούνται οι Εταιρίες Δημοσκοπήσεων να συμπεριλαμβάνουν αυθαίρετα ονόματα πολιτικών στις μετρήσεις χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Συγκεκριμένα στη επιστολή του αναφέρει :
“Πολύ συχνά δημοσιοποιούνται ή διαρρέουν στα ΜΜΕ αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που αναφέρονται σε πολιτικούς. Σε πολλές περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται στις δημοσκοπήσεις χωρίς να ερωτηθούν αν το επιθυμούν, χωρίς να έχουν την σύμφωνη γνώμη τους.
Εάν ληφθεί υπόψιν ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να εγγυάται το αδιάβλητο των δημοσκοπήσεων, δικαιολογημένα επικρατεί η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες, λειτουργούν μηχανισμοί προβολής και προώθησης ορισμένων.
Μετά από όλα αυτά τίθεται θέμα αν έχουν το δικαίωμα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να θέτουν ερωτήματα για πολιτικούς χωρίς τη δική τους συγκατάθεση.
Γι΄ αυτό παρακαλώ να αποφανθεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με το θέμα αυτό.”
Το θέμα αυτό ο κ. Σούρλας το έθεσε προς συζήτηση και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η Ζ. Μακρή
Από το γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Ζέττας Μ. Μακρή ανακοινώθηκε ότι:
Προχθές Δευτέρα 7-5-2007, η κ. Μακρή επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΒΕΤΑΜ, όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Περιβολάρη και το Γενικό Διευθυντή κ. Τζαμτζή.
Και οι δύο διαβεβαίωσαν την κ. Μακρή, ότι η περυσινή χρονιά ήταν η καλύτερη από συστάσεως της εταιρίας.
Ο εθνικός φορέας Πιστοποίησης (ΕΒΕΤΑΜ) με παραρτήματα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Κίνα, Κύπρο και μελλοντικά στη Ρουμανία, Βουλγαρία, έχει κατακτήσει τριετές επιχειρηματικό σχέδιο, προεκτείνει τις υφιστάμενες δραστηριότητες, επενδύει στον ερευνητικό και αναπτυξιακό τομέα και εκπροσωπείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο συνέδριο με ουσιαστική συμμετοχή.
Ο τζίρος της εταιρίας ετησίως είναι πια μεγαλύτερος από το σύνολο των χρηματοδοτήσεων από το 1ο και 2ο Κ.Π.Σ.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για την ενημέρωση που είχε, συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο για την επιτυχημένη δραστηριότητα της εταιρίας και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της για ένταξη της ΕΒΕΤΑΜ στο 4ο Κ.Π.Σ., προσπάθεια που είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει γιατί η πορεία της αποδεικνύεται εξαιρετικά ελπιδοφόρος.

Η Ρ. Ζήση

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, ύστερα από το υπόμνημα που της κοινοποίησαν ιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και πολίτες της Μαγνησίας σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που απειλεί την πόλη του Βόλου και την υγεία των κατοίκων, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης κ.κ. Γ. Σουφλιά και Δ. Σιούφα.
Η Βουλευτής κ. Ζήση στην αναφορά της επισημαίνει για άλλη μια φορά στους αρμόδιους Υπουργούς ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου με άμεσες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.
Η κατάσταση στην πόλη του Βόλου από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι χειρότερη από την αντίστοιχη που επικρατεί σε επιβαρυμένες ατμοσφαιρικά περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.
Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως τονίζει και η πρωτοβουλία ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου στο σχετικό τους υπόμνημα, εντοπίζεται στα αιωρούμενα σωματίδια PM10, τα οποία, σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις αναλύσεις των ειδικών, οφείλονται κυρίως στα καύσιμα που χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους διάφορες βιομηχανικές μονάδες, στο κυκλοφοριακό, καθώς και στον τρόπο φορτοεκφόρτωσης των σκραπ και των επικίνδυνων υλικών στο λιμάνι.
Η κ. Ζήση, με τη σχετική αναφορά της, ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων.

Ν. Γκατζής
Από το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή κατατέθηκε στην Υπουργό Παιδείας ερώτηση για τα προβλήματα των σχολείων της Αργαλαστής
Η πολιτική λιτότητας και στην παιδεία έχει ως συνέπεια, εκτός των άλλων, τα σχολεία ιδιαίτερα των απόμακρων και ορεινών περιοχών να λειτουργούν με πολλά προβλήματα και με απαράδεκτες συνθήκες.
– Έτσι το Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής, κτισμένο το 1930, χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις συντήρησης τόσο στον εσωτερικό του χώρο, όσο και στο εξωτερικό του περίβλημα και τον αύλειο χώρο. Το κτήριο είναι διατηρητέο και η φθορά και τα σημάδια του χρόνου είναι έκδηλα παντού με άμεση επίδραση στη λειτουργία του σχολείου.
Σε όλους τους χώρους υπάρχει υγρασία. Τα κουφώματα είναι διαλυμένα και επιβάλλεται η αντικατάστασή τους, γιατί μετά έναν αιώνα από τότε που τοποθετήθηκαν και με ελλιπή συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα πλέον δεν επιδιορθώνονται. Το σχολείο δεν έχει περίφραξη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των μικρών μαθητών ενώ ο αύλειος χώρος θέλει διαμόρφωση.
– Το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Αργαλαστής έχει σοβαρότατες ελλείψεις.
Οι αίθουσες δεν επαρκούν. Χρειάζονται το λιγότερο άλλες πέντε για να λειτουργήσουν απροσδόκητα όλες οι δραστηριότητες (τμήματα Γυμνασίου – Λυκείου και ενισχυτική διδασκαλία). Εργαστήρια δεν υπάρχουν καθώς και Γυμναστήριο. Οι χώροι υγιεινής είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να δοθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Αργαλαστής και να κατασκευαστούν όλες οι αναγκαίες αίθουσες, εργαστήρια και άλλοι χώροι που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Αργαλαστής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου