ΤΟΠΙΚΑ

Παραλύει την ερχόμενη Τρίτη η Μαγνησία

παραλύει-την-ερχόμενη-τρίτη-η-μαγνησί-851206

Νεκρώνει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στο Βόλο Εργατικό Κέντρο Βόλου και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΒ στις 9 το πρωί, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.
Βασικό σύνθημα της νέας αυτής κινητοποιήσης “ Να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και να αποδοθούν διαχρονικά οι ευθύνες”.
“Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ, που έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να επιστρέψουν στο ακέραιο τα χρήματα των αποθεματικών των Ταμείων που χάθηκαν σήμερα και διαχρονικά και να αποδοθούν αντίστοιχα οι ευθύνες.
Πρέπει για άλλη μία φορά να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε πολιτικές και πρακτικές που δεν μας εκφράζουν, όπως έχουμε κάνει με επιτυχία και στο παρελθόν.
Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια να διαχειρίζονται τα χρήματά των Ταμείων, το μόχθο και τον ιδρώτα μας, ανεύθυνα και επικίνδυνα για τα συμφέροντά μας άτομα, εξυπηρετώντας άλλες οικονομικές σκοπιμότητες.
Τα αποθεματικά των ταμείων μας, συμπληρώνει το ΕΚΒ, μπορούν να επενδύονται μόνο σε σίγουρες και αποδοτικές επενδύσεις, προς όφελος και μόνο των ιδίων των Ταμείων και του κοινωνικού συνόλου.
Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των συντάξεών μας, δεν θα αφήσουμε να μεταφερθούν τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν σήμερα και διαχρονικά στις πλάτες μας, δεν θα ανεχτούμε με πρόσχημα τις διαχρονικές και σημερινές ζημιές που υπέστησαν τα Ταμεία μας, να μας μιλήσουν για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου