ΤΟΠΙΚΑ

SOS από τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας

sos-από-τους-καρκινοπαθείς-της-μαγνησίας-851206

Την άμεση στελέχωση του ακτινοθεραυπευτικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ζητά με έγγραφό του προς το Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Υπόμνημα σχετικά με τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας απέστειλαν στον Ι.Σ.Μ. οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου.
Η έλλειψη προσωπικού στο μοναδικό τμήμα ακτινοθεραπειών στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση ασθενών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος στο έγγραφό του προς τον διοικητή της ΔΥΠΕ σημειώνει ότι το τμήμα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα, καθώς οι ασθενείς που χρειάζονται ακτινοθεραπεία είναι δύσκολο να μεταβούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι αυτού του είδους η θεραπεία είναι κατά κανόνα πολυήμερη.
Το τμήμα με άριστης τεχνολογίας εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας.
Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρουσιαστεί σοβαρή δυσκολία στην εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών, που έχουν ανάγκη ακτινοθεραπείας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δίνει έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς χαμηλού οικονομικού επιπέδου. Πολλές φορές αδυνατούν να αντέξουν το κόστος της μετάβασης σε άλλο ακτινοθεραπευτικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μένουν αθεράπευτοι ή να κάνουν τη θεραπεία με αρκετή καθυστέρηση.
Μέχρι πρόσφατα, σημειώνει ο Ι.Σ.Μ., η εξυπηρέτηση των ασθενών ήταν αρκετά καλή. Οι γιατροί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η κατάσταση χειροτέρευσε αντί να βελτιωθεί «και αυτό συμβαίνει σε ένα τμήμα το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.
Η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αφορά άμεσα όλη την Κεντρική Ελλάδα και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στην ανάπτυξη και σταθερή λειτουργία του», επισημαίνουν στον διοικητή της ΔΥΠΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου