ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Σούρλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

επίσκεψη-σούρλα-στον-πρόεδρο-της-δημο-851206

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας και οι βουλευτές Κ. Κιλτίδης και Α. Μουσιώνης (Πρόεδρος και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά αντίστοιχα).
Οι βουλευτές ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα διαπίστωσαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Αφγανιστάν, σε μια χώρα όπου παράγεται και διακινείται το 92% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηρωίνης. Σε μια χώρα όπου συνεχώς αυξάνεται η παραγωγή του οπίου, αφού το 2001 ήταν 185 τόνοι και το 2006 η παραγωγή οπίου ανήλθε σε 6.100 τόνους.

Επίσης ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια για την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση Καρζάι για την εξάλειψη της καλλιέργειας της οπιοπαπαρούνας, ζήτημα που μπορεί να επιτευχθεί με την οικονομική βοήθεια προς τους αγρότες για εναλλακτικές καλλιέργειες.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτεία και την κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό τα μέλη της αποστολής που επισκέφθηκαν την Καμπούλ ζήτησαν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου