ΤΟΠΙΚΑ

Sexy μαλλιά…

sexy-μαλλιά-851206

Το λούσιμο
Όλες λούζουμε τα μαλλιά μας και ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό για την λάμψη τους, απλά πρέπει να μάθουμε πώς να λουζόμαστε σωστά για να διατηρούνται καθαρά και όμορφα τα μαλλιά μας πολλές ημέρες.
Το πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, το ξέρουμε καλύτερα η κάθε μία για τον εαυτό της, διότι κάθε μαλλί έχει τον τύπο του.
Αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε είναι το καθημερινό λούσιμο, γιατί αφαιρεί ενυδατικά στοιχεία από την τρίχα. Όταν τα λούζουμε βέβαια, πρέπει να τα περνάμε πάντα δύο χέρια και να τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε και μαλακτική κρέμα ή μάσκα.

Ο ήλιος
Τώρα το καλοκαίρι ο ήλιος, η θάλασσα και ο αέρας καταστρέφουν την τρίχα, και τα μαλλιά μας, όπως και το σώμα μας, χρειάζονται εξτρά περιποίηση. Το αντηλιακό σπρέι η τζέλ μαλλιών είναι απαραίτητο, ειδικά εάν έχετε βαμμένα μαλλιά. Τα βαμμένα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους και αφυδατώνονται εύκολα στον ήλιο. Και στην πόλη να είστε, χωρίς να πάτε διακοπές, πρέπει να τα προσέχετε, γιατί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σπάνε γρήγορα και αποκτούν ψαλίδα. Σε κάποιες γυναίκες αρέσει βέβαια ότι ο ήλιος δημιουργεί φυσικές, όμορφες ανταύγειες, αλλά για να σας κρατήσει η λάμψη και όλο το χειμώνα, καλύτερα να φοράτε καπελάκι στην απευθείας έκθεση στον ήλιο, το οποίο σας χαρίζει και ένα ιδιαίτερο στιλ.
Για την πολύ καλή φροντίδα των μαλλιών στις διακοπές σας, χρησιμοποιήστε 2-3 φορές την εβδομάδα, σαμπουάν και μάσκα από αντηλιακές σειρές μαλλιών και θα αποφύγετε την ψαλίδα και το δύσκολο χτένισμα.

Το καλοκαιρινό σας χτένισμα
Το καλοκαίρι απαγορεύονται τα πολλά χτενίσματα στα κομμωτήρια και η πολύ στημένες εμφανίσεις. Αφήστε τα μαλλιά σας φυσικά, πλέξτε τα η κάντε μια χαλαρή κοτσίδα με ένα ξεχωριστό λαστιχάκι. Μετά την θάλασσα τα μαλλιά μας έχουν μεγάλο όγκο και με λίγο αφρό η τζέλ είναι έτοιμα για την βραδινή έξοδο.

Οι βαφές
Μαλλιά μαύρα, κόκκινα, ξανθά…Ότι είναι στη μόδα τα βάφουμε και ότι μας αντιπροσωπεύει τα κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουν λαμπερά και υγιή. Όλες όσες βάφουμε τα μαλλιά, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ξηροδερμίας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γυναίκες που έχουν ξηροδερμία αγγίζουν τα μαλλιά τους πολύ συχνά, που σημαίνει ότι τα φθείρουν και έκτος από το χρώμα που ξεθωριάζει έτσι, χάνουν και τη λάμψη τους.
Αυτές η γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και να κάνουν ειδικές θεραπείες μαλλιών με αμπούλες και μάσκες.

Γενικότερα
Γενικότερα να πίνετε πολύ νερό, γιατί ενισχύετε την υγεία σας και την λάμψη των μαλλιών σας.
Μην τα αλλάζετε συχνά χρώμα γιατί αλλάζει και η χρωματική τους βάση και μην ανησυχείτε όταν το χρώμα χάνεται κυρίως στις άκρες των μαλλιών σας, είναι λογικό, γιατί ταλαιπωρούνται περισσότερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου