ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη γιατρός στον Αλμυρό για πλαστή ιατρική βεβαίωση

συνελήφθη-γιατρός-στον-αλμυρό-για-πλα-851206

Στην σύλληψη ιδιώτη γιατρού από τον Αλμυρό ο οποίος χορήγησε πλαστή ιατρική βεβαίωση σε κατηγορούμενο συντοπίτη του, προκειμένου να μην παρουσιαστεί σε δίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση.
Ειδικότερα ο κατηγορούμενος από τον Αλμυρό ήταν να παρουσιαστεί σε δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ωστόσο παρουσίασε ιατρική βεβαίωση ότι ήταν κλινήρης στο σπίτι του λόγω ασθένειας.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ωστόσο ζήτησε από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού να ελέγξουν αν όντως ίσχυε η βεβαίωση και όπως διαπίστωσαν στην συνέχεια ο ασθενής μόνο κλινήρης δεν ήταν. Αμέσως ο κ. Ζήσης ζήτησε την σύλληψη τόσο του κατηγορούμενου, όσο και του γιατρού που εξέδωσε την βεβαίωση και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του προχθές το απόγευμα.
Σε βάρος του ιδιώτη γιατρού ασκήθηκε δίωξη για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, ενώ σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε νέα δίωξη για ηθική αυτουργία στην έκδοση της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σημειώνεται ότι σε αρκετές των περιπτώσεων κατηγορούμενοι ή μάρτυρες δικών παρουσιάζουν ιατρικές βεβαιώσεις στα ποινικά δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουν αναβολή εκδίκασης της υποθέσεώς τους.
Ωστόσο, όπως αφήνετε να εννοηθεί από την Εισαγγελία Βόλου, οι όποιες ιατρικές γνωματεύσεις και βεβαιώσεις κατατίθενται στα δικαστήρια θα ελέγχονται αν είναι γνήσιες ή πλαστές, με τις ανάλογες συνέπειες που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου