ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Ως εδώ και μη παρέκει…

περιφερειακοσ-ως-εδώ-και-μη-παρέκει-851206

Στο προσκήνιο επανήλθε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν δεν δοθούν συγκεκριμένα και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τον περιφερειακό. Η νομαρχιακή αρχή κάλεσε σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση του ΚΑΣ και ζήτησε ανοιχτά τη συμπαράσταση των δήμων στη δημιουργία συντονισμένου «μετώπου» διεκδίκησης.
«Κάθε αναφορά στον περιφερειακό μας πληγώνει», δήλωσε χθες στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, αναφερόμενος στις ανατρεπτικές για το χρονοδιάγραμμα του έργου εξελίξεις.
Ο κ. Παπατόλιας μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης της στρατηγικής, με τον πρώτο στόχο να συνεχίζει να αποτελεί η σύντομη παράδοση του σημερινού περιφερειακού σε κυκλοφορία.
Άμεση εγκατάσταση του εργολάβου για τις εργασίες-«σκούπα» -η υπογραφή του διαγωνισμού εκκρεμεί ακόμη από τον Γ. Σουφλιά- άμεση τροποποίηση της μελέτης σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ και πριμοδότηση του εργολάβου για έναρξη των εργασιών – «σκούπα» από τη γεφύρωση του τάφου αποτελούν άλλους τρεις στόχους, τόνισε ο νομάρχης, εκτιμώντας ότι εάν γίνουν με αυστηρό χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του 2007, μπορεί ο δρόμος να δοθεί σε χρήση.
«Διεκδικούμε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια των αντοχών και των ανοχών μας. Συγκροτούμε ευρύ ενιαίο μέτωπο πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί. Ως εδώ και μη παρέκει…»
Πρότεινε δε να δοθεί «τελεσίγραφο» 10 ημερών στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, ώστε να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγχρόνως να ζητηθεί η ανάθεση νέας μελέτης για το τμήμα από Αλυκές έως Λαρίσης και από Αγριά έως Άφησσο.
Σταθερό αίτημα παραμένει η σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης με τη συμμετοχή του ΤΕΕ και του δήμου Βόλου των έργων που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο νομό.
Τοποθετήσεις έγιναν από τους δημάρχους Αγριάς και Αισωνίας κ.κ. Παπαευθυμίου και Καντόλα, από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Μηλεών Απ. Αρέθα και τον αντιδήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Καουνά.
Ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημ. Δερβένης μίλησε για ανάγκη συντονισμένης και συλλογικής πίεσης, σημειώνοντας ότι «μεμονωμένες τακτικές για τη δόξα, δεν λύνουν το πρόβλημα».
Ο κ. Δερβένης εμφανίστηκε σύμφωνος με τα ζητήματα που έθεσε ο νομάρχης, λέγοντας ότι ενδεχόμενα χρειάζονται διαφοροποίηση ως προς την προτεραιότητά τους, δίνοντας έμφαση στην άμεση τροποποίηση της μελέτης και τη διασφάλιση των επιπρόσθετων πόρων που θα χρειαστούν.
Ο κ. Παπατόλιας ενημέρωσε ότι το 1-1,5 εκ. ευρώ που θα απαιτηθούν για το έργο στον τάφο φαίνεται ότι εξασφαλίζονται από την έκπτωση της εργολαβίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου