ΤΟΠΙΚΑ

Δυσκόλεψε περισσότερο η σωτηρία για τη Νίκη

δυσκόλεψε-περισσότερο-η-σωτηρία-για-τ-851206

Δυο 24ωρα μετά από τη νέα αποτυχία σε ένα κρίσιμο ματς και η Νίκη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να βρει το κουράγιο να αντιδράσει. Δεν ήταν μόνο η ήττα… Ο τρόπος που αυτή ήρθε από τον Εθνικό στην Ριζούπολη πείραξε περισσότερο. Ευτυχώς ο «εφιάλτης» στο Γ. Καμάρας δεν έγραψε τον επίλογο για την παραμονή στην Β Εθνική, αφού ο Εθνικός Αστέρας ηττήθηκε από την Βέροια και η διαφορά των έξι βαθμών παρέμεινε. Ωστόσο η ομάδα της Ν. Ιωνίας είναι πλέον καθηλωμένη στην τελευταία θέση της κατάταξης, μια και προχώρησαν με «τρίποντα» Προοδευτική και Μεσσηνιακός, που ανανέωσαν τις ελπίδες τους και καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά. Θεωρητικά και βάσει των πέντε αγωνιστικών που απομένουν, η Νίκη προλαβαίνει. Πρακτικά όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί το θαύμα που αναζητά για να παραμείνει στην κατηγορία.
Οσον αφορά στην προχθεσινή αναμέτρηση, μια φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα στο ματς της 29ης αγωνιστικής και να αναδείξει με τον πιο γλαφυρό τρόπο πώς ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του έφυγαν ηττημένοι. Το ρολόι σημάδευε το 20ο λεπτό του αγώνα, όταν οι αμυντικοί της Νίκης είχαν σταματήσει και σηκώσει τα χέρια ψηλά ζητώντας να βγάλουν οι παίκτες του Εθνικού την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, μια και ο Σίμιτς βρισκόταν πεσμένος στο χορτάρι. Οι γηπεδούχοι αγνόησαν τον τραυματισμένο κυανόλευκο, συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και σκόραραν. Η άμυνα άργησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει, πιστεύοντας πως θα τηρηθεί το fair play, αλλά η ομάδα του Νίκου Γκουλή είχε διαφορετική γνώμη και με τον Νταμιάνο πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στέλνοντας τη Νίκη στον προθάλαμο της Γ Εθνικής.
Στην Ριζούπολη εκτός από την… ασυνειδησία που έδειξαν οι παίκτες του Νίκου Γκουλή, αποδεικνύοντας ότι το fair play τείνει να εξελιχθεί σε εκμεταλλεύσιμη κατάσταση, -να φανταστεί κανείς ότι από αυτό το γκολ η Νίκη μπορεί να χάσει και την κατηγορία- διαφάνηκε καθαρά για άλλη μια φορά και η ανυπαρξία των κυανολεύκων στην επίθεση. Το 3-0 επί της Καστοριάς την περασμένη αγωνιστική ήταν απλά πυροτέχνημα, αφού η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου έδειξε και στο Γ. Καμάρας ότι της λείπει το πιο σημαντικό: ο παίκτης που θα κάνει την ευκαιρία και το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι καθ όλη την διάρκεια του αγώνα είχαν την υπεροχή και την κατοχή. Πίεζαν και προσπαθούσαν να φτάσουν με προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία, ωστόσο ήταν φλύαροι και ανούσιοι χωρίς να κάνουν την μεγάλη φάση στα καρέ του Θωμόπουλου.
Μετά την λήξη του αγώνα κάποιοι ποδοσφαιριστές της Νίκης έπεσαν απογοητευμένοι στο χορτάρι και προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, την ώρα που ο Γκουλής και οι παίκτες του πανηγύριζαν το «τρίποντο» με ένα γκολ που σίγουρα προκαλεί οργή στην ΠΑΕ της Ν. Ιωνίας.

Πολλές οι απουσίες
Οι κυανόλευκοι την ερχόμενη Κυριακή για την 30η αγωνιστική θα φιλοξενήσουν στις (5 μ.μ.) τον Ηλυσιακό και θέλουν μόνο τρίποντο στο Πανθεσσαλικό -που προσπαθεί να γίνει γήπεδο μετά τις επιδρομές των Λαρισαίων που έσπασαν καθίσματα και ξήλωσαν τα δίκτυα και κομμάτια από το χορτάρι για ενθύμιο. Εκτός της κακής ψυχολογίας ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του, έχουν να ξεπεράσουν και αρκετά προβλήματα απουσιών, αφού στα ήδη υπάρχοντα των Αφόνσο, Αρτσε, Τζουλιάνο και Βούζελα, έρχεται να προστεθεί και αυτό του Πιττάκα που είναι τιμωρημένος. Τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε στο προχθεσινό ματς ο Λάζαρος Μουρατίδης και σήμερα θα αποφασιστεί σε ποιο παιχνίδι θα λείψει.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ Π. ΝΙΚΗ
1 0
Σκόρερ: 20’ Νταμιάνο
Κίτρινες: Βιδάλης, Γιουρασόφσκι – Σίμιτς, Μουρατίδης
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Οι συνθέσεις:
ΕΘΝΙΚΟΣ Π.: Θωμόπουλος, Τζήμας, Μάτεγιτς, Βιδάλης, Ποπιέλα, Καλλιπολίτης, Κουτρομάνος (76’ Ντόβας), Στρατάκης (86’ Ντεσποτόφσκι), Ζονγκό, Γιουρασόφσκι (56’ Δωροβίνης), Νταμιάνο
ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Κουτσογιάννης, Γκάγκας, Μπαλάφας, Ρουμελιώτης, Σίμιτς (37’ Μουρατίδης), Παλάσκας, Χώνος, Μπόλος (54’ Ρίκα), Ντε Καρβάλιο, Πιττάκας (62’ Ζέζελ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου