ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ο Γιώργος Σούρλας
Την Τετάρτη 9 Μαΐου στη 13 μ.μ. ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας και οι βουλευτές Κ. Κιλτίδης (Ν.Δ.) και Α. Μουσιώνης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσουν μετά την επίσκεψή τους στο Αφγανιστάν για τις συναντήσεις που είχαν με την Κυβέρνηση Καρζάι σχετικά με την παράνομη παραγωγή και διακίνηση της ηρωίνης.
Να σημειωθεί ότι από τη χώρα αυτή προέρχεται το 92% της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης.

Η Ζέττα Μακρή
Από το γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Ζέττας Μ. Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής:
Χθες Δευτέρα 7-5-07 η Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Σιδηροδρομικών Συνδέσμου Θεσσαλίας, όπου είχε συνάντηση με τους συνδικαλιστές και συζήτησαν για θέματα απασχολούν τον κλάδο.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η απομάκρυνση του Σιδηροδρομικού Σταθμού για το οποίο συμφωνήθηκε ότι η απομάκρυνσή του από τον Βόλο ούτε ωφέλιμη είναι αλλά ούτε και επιθυμητή.
Ακολούθως οι συνδικαλιστές έθεσαν το θέμα που αφορά στην σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου – Δ.Θεσσαλίας η οποία είναι κάκιστη και έχει ως αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των επιβατών για την επιλογή του μέσου ως τρόπο μεταφοράς τους. Η κ. Μακρή δεσμεύτηκε ότι εκτός από τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος, θα καταθέσει και σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Λιάππη. Στη συνέχεια οι συνδικαλιστές έθεσαν επιτακτικά το θέμα των προσλήψεων, εκτιμώντας ότι απαιτείται τουλάχιστον πρόσληψη 100 ατόμων, ώστε να μπορέσει ο Ο.Σ.Ε. να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που είναι κυρίως και πρωτίστως η εξυπηρέτηση του κοινού.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν επίσης ήταν η Σιδηροδρομική Σύνδεση Βόλου – Αλμυρού και άλλα τα οποία εξετάστηκαν σε πρόσφατες συσκέψεις μεταξύ στελεχών του Ο.Σ.Ε. και εργαζομένων.
Η κ. Μακρή δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει και θα διατηρεί επικοινωνία με τους συνδικαλιστές, ώστε να αντιμετωπισθούν τα πολλά και δίκαια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η Ροδούλα Ζήση
Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση ζητάει την άμεση επαναδρομολόγηση ταχύπλοου στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων, καθ’ ότι είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την αποφυγή οικονομικών συνεπειών, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει στην ερώτησή της τα εξής:
«Η ναυτιλιακή εταιρία που εξυπηρετούσε με ταχύπλοο την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες, διέκοψε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Το παραπάνω δρομολόγιο εξυπηρετούσε καθημερινά τουλάχιστον 300 επιβάτες και η διακοπή του θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή των Βορείων Σποράδων.
Τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων δεν είναι δυνατόν να αναπληρώσουν το καθημερινό δρομολόγιο του ταχύπλοου που συνέδεε ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Έντονη είναι η ανησυχία των φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου και των κατοίκων της περιοχής των Β. Σποράδων από τη διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου και ζητούν να δρομολογηθεί και πάλι ταχύπλοο στην ανωτέρω ακτοπλοϊκή γραμμή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου