ΤΟΠΙΚΑ

Πιο κοντά στον τίτλο ο Θησέας

πιο-κοντά-στον-τίτλο-ο-θησέας-851206

Πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Α κατηγορία ΕΠΣΘ είναι πλέον ο Θησέας, αφού 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε ξέφυγε επτά βαθμούς από τον Μαγνησιακό και 8 από τον Κένταυρο. Ο Θησέας κέρδισε τον Άρη Μελισσατίκων με 5-1, την ώρα που ο Μαγνησιακός έμενε στο 1-1 με τον Νηλέα και ο Κένταυρος με νίκη στον Αλμυρό πλησίαζε την 2η θέση.
Ο Θησέας 4 αγωνιστικές πριν το τέλος μπορεί να μην είναι σίγουρος, αλλά έχει πλέον μεγάλο προβάδισμα και έχει να παίξει εκτός έδρας στα Λεχώνια με το Νηλέα (31η) και στον Αλμυρό (33η) και στο φινάλε με τον Πηλέα, ενώ έχει στην Αγριά τον Κεραυνό.
Ο Μαγνησιακός έχει στην έδρα του Πηλέα και εκτός Κεραυνό, Αλμυρό και Λεχώνια, ενώ ο Κένταυρος έχει εκτός Πηλέα, Λεχώνια, Σαρακηνό και εντός τον Ιάσονα.
Στον απόηχο του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος που διοργάνωσε με επιτυχία η ΕΠΣΘ στην 30η αγωνιστική είχαμε 5 νίκες γηπεδούχων, δυο ισοπαλίες και το διπλό του Κενταύρου στον Αλμυρό.

Θησέας – Αρης Μελισσατίκων 5 – 1
Ανετη νίκη πέτυχε ο πρωτοπόρος Θησέας κερδίζοντας με 5-1 τον Άρη Μελισσατίκων. Τώρα η ομάδα του Νίκου Χατζηκυριακίδη βρίσκεται 4 στροφές πριν την κατάκτηση του τίτλου. Το σκορ για τους Αγριώτες άνοιξε στο 14’ με σουτ του Βαΐτση. Στο 17’ ο Κόρμπας σούταρε στο δοκάρι, αλλά ο ίδιος έκανε το 2-0 στο 31’. Στο 36’ ήταν η σειρά του Ν. Μαραγκού να σημαδέψει το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Άρης μείωσε με εύστοχο πέναλτι του Κ. Μπασδάνη. Όμως στη συνέχεια ο Θησέας ήταν καταιγιστικός και με τα τέρματα των Βαΐτση στο 42’, Παπαστεργίου στο 70’ και Διάκου στο 78’ έφτασε στο θριαμβευτικό 5-1.
ΘΗΣΕΑΣ: Τζέκας, Δουλάς, Δ. Μαραγκός (58’ Παπαστεργίου), Διάκος, Β. Τσιντζιλώνης, Μπράμπας, Ν. Μαραγκός, Πασπαλάρης, Κόρμπας, Φασουράκης (66’ Κωτούλας), Βαΐτσης (77’ Κοτσίλιος).

Μαγνησιακός – Νηλέας 1 – 1
Με απουσίες, όπως αυτή του βασικού τερματοφύλακα Φώτου, ο Μαγνησιακός έμεινε πίσω στη διεκδίκηση της κορυφής, φέρνοντας 1-1 με τον Νηλέα. Πάντως ο 15χρονος γκολκίπερ Κούκουρας απέκρουσε στο 42 πέναλτι του Εριον Ντερβίσι, ο οποίος είχε δώσει προβάδισμα στο Νηλέα στο 12 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Λόρι Κερι στο 38’ και είχαν και δοκάρι με τον Ντογκάνι στο 40’. Στο β’ μέρος ο Μαγνησιακός είχε την υπεροχή και στο 85’ ένα ακόμη δοκάρι με τον Ν. Κίτσιο.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Κουκούρας, Κ. Ντελάκος, Γκέρτσος (70’ Προβιάς), Μακρυγιάννης, Ν. Κίτσιος, Β. Κίτσιος, Ντογκάνι (80’ Αγραφιώτης), Ξανθάς, Γκουντινάκος, Λόρι, Στεργιόπουλος (68’ Χαρβάλας).
ΝΗΛΕΑΣ: Πλακαρός, Λυκοδήμος (75’ λ.τ. Κουτσιαρής), Φουρκιώτης, Καραγιώργος, Σφακιανάκης, Μπουραζάς, Νικολάου, Τελέγκας, Γεωργούδης, Ντερβίσι.

Γ.Σ. Αλμυρού – Κένταυρος 1 – 3
Με χατ τρικ του Γιωργου Τσαντόπουλου ο Κένταυρος πέρασε νικηφόρα από τον Αλμυρό, επικρατώντας 1-3 του Γ.Σ.Α. Στο 31 ο Τσαντόπουλος έκανε το 0-1 με κεφαλιά, ενώ στο 55’ ο νεαρός Αντωνιάδης ισοφάρισε με προβολή. Όμως στη συνέχεια ο Κένταυρος πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τον Τσαντόπουλο, στο 82’ με σουτ και στο 91’ με ατομική ενέργεια, φτάνοντας στη νίκη με 1-3.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Αμπελάκιας, Γεωργούλας, Κουλάκογλου, Ζιάκας, Γιαννουσάς (70’ Καλόγηρος), Γίδας, Παπαδόπουλος, Τσάπι, Τσαντόπουλος, Μπαντέκας (75’ Λάιος), Δημόπουλος (80’ Μουστάκας).

Πρωτεσίλαος – Αίας Σούρπης 2 – 0

Η ομάδα του Πρωτεσίλαου ήταν νικήτρια στο γειτονικό ντέρμπι κερδίζοντας 2-0 στον Πτελεό τον Αίαντα Σούρπης.
Οι γηπεδούχοι, αν και έπαιζαν χωρίς τους δύο βασικούς τους επιθετικούς Ράιο και Κωστούλα, βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην επίτευξη δύο τερμάτων με τους Κ. Μαλλιαρό (15’) και Δ. Σιαμανίκο (65’). Οι του Αίαντα από το 70’ έπαιζαν χωρίς τον Λιακατά που «είδε» κόκκινη κάρτα, και έμειναν με το παράπονο για το μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Χασιώτης, Β. Σιαμανίκος, Δ. Σιαμανίκος (80’ Ε. Γουργιώτης), Ι. Λεμονής, Δ. Λεμονής, Παναγιώτου, Κ. Κόρκος (85’ Ν. Κόρκος), Θ. Κόρκος, Κ. Μαλλιαρός, Γ. Μαλλιαρός (90’ Κατσαντώνης), Διαμαντής.

Ανω Λεχώνια – Ιάσων Διμηνίου 3 – 1
Νίκη παραμονής πέτυχαν τα Ανω Λεχώνια που επικράτησαν 3-1 του Ιάσονα Διμηνίου. Η νίκη ήρθε για την ομάδα του Παναγιώτη Ζαφειρίου στο 66’, όταν καταλογίστηκε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Γκίνης κάνοντας το 2-0. Το σκορ είχε ανοίξει στο 22’ ο Μπούρντα (1-0) εκμεταλλευόμενος λάθος του αμυντικού (που όμως ήταν τερματοφύλακας!!) Ντάντου.
Στο 71’ ο Κωστούλας μείωσε σε 2-1 και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 83’ ο Μπούρντα.
ΛΕΧΩΝΙΑ: Μουστάκας, Τζούμας, Κούγιαλης, Φέκκας, Γάτος, Γκίνης, Παπακυρίτσης, Ράπτης, Αγγέλης (86’ Κατσαδάκης), Μπούρντα, Νασιόπουλος.

Αγροτικός – Εθνικός 2 – 1
Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Αγροτικός κέρδισε στο Αϊδίνι τον Εθνικό με 2-1 . Ο Κοντοβάς με καρφωτή κεφαλιά στο 21’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 35’ ο Γκόβαρης ευστόχησε σε πέναλτι γράφοντας το 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» το μόνο που κατάφεραν στη συνέχεια ήταν να μειώσουν στο 78’ με δυνατό σουτ του Δενελάβα.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: Μάνος, Α. Ποζιόπουλος, Τιμπλαλέξης (80’ Μπελεγρίνης), Ελευθερίου, Γκόβαρης, Καραδήμας, Αυγουλάς, Μπασαγιάννης, Βαλκανιώτης (80’ Ζουμπουρλής), Κοντοβάς, Κακασής (85’ Πρεβεζάνος).

Κεραυνός Σαμπάναγα – Δόξα Αερινού 1 – 1
Χωρίς βαθμολογικό άγχος Κεραυνός Σαμπάναγα και Δόξα Αερινού προσέφεραν καλό θέαμα στο μεταξύ τους παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1, αλλά και με διαμαρτυρίες και των δυο ομάδων για τη διαιτησία.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 9’ προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Ακη Παλάση, ενώ ο ίδιος στο 17’ είχε δοκάρι. Η Δόξα ισοφάρισε σε 1-1 στο 60’ με εκτέλεση φάουλ του Σταμάτογλου. Ο Κεραυνός τελείωσε με 10 παίκτες τον αγώνα λόγω αποβολής του Αποστόλη Πακλατζή με δύο κίτρινες κάρτες .

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Γκλαβίνης, Καρακώστας, Καρατζιώλης, Ευθυμίου, Μάρας, Γιούργας (46’ Κόκοβας), Κότσαλος, Τσεκούρας, Παλάσης, Δ. Μπρισμπέος (47’ Νίκου), Πακλατζής.
ΔΟΞΑ: Καλόγηρος, Μητραντζούλης (46’ Β. Γαλογαύρος), Γ. Τσουμπέκος, Βασιλειάδης, Γ. Γαλογαύρος, Τριχόπουλος, Μπλέτσας, Αλεξίου, Σταμάτογλου, Διανελόπουλος, Ντόντος.

Πηλέας – Σαρακηνός 2 – 1
Νίκη γοήτρου πέτυχε η ομάδα του Πηλέα που επικράτησε κερδίζοντας 2-1 το Σαρακηνό με δυο γκολ που πέτυχε ο Λυρίτσης (47’, 88’) Για το Σαρακηνό σκόραρε ο Σακελλαρίου (59’).
ΠΗΛΕΑΣ: Κοντογιάννης, Πάνου (40’ Γαρυφάλλου), Γιαννούχος, Ασλανίδης, Ρίζος, Λαβδανίτης, Ζώτος, Λυρίτσης, Τσαντόπουλος, Λίτσο (65’ Βουλγαρέλης, 74’ λ.τ. Μπαρμπαγεωργόπουλος), Σκράπαρης.

Αγ. Παρασκευή – Πύρασος 0 – 3
Ξεκούραστα πήρε τους τρεις βαθμούς ο Πύρασος μια και επρόκειτο να αγωνιστεί με την Αγία Παρασκευή, που όμως έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου