ΤΟΠΙΚΑ

Το πολιτικό σύνδρομο Τροντ Σόλιντ

το-πολιτικό-σύνδρομο-τροντ-σόλιντ-851206

Ποδοσφαιρικώς ανήκουμε σε διαφορετικά «στρατόπεδα» κ. Πρόεδρε. Επειδή όμως είστε φίλαθλος, παρακολουθείτε ασφαλώς και τις εξελίξεις στις άλλες ομάδες, πέραν του «γηραιού» της Θεσσαλονίκης και των «πρασίνων» στην Αθήνα που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις σας. Καμία φορά μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα και από το ποδόσφαιρο για την πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές σας.
Εμάς, στον Ολυμπιακό, μας έφεραν ως μέγα σωτήρα, ως τον άνθρωπο που θα μας εξασφάλιζε το διεθνές διαβατήριο, τον κ. Σόλιντ από την Νορβηγία. Και τελικώς εκείνος μεν έφυγε νύκτα, ο δε «Θρύλος» έκανε μια από τις αθλιότερες εμφανίσεις του. Τόσο ώστε όχι μόνο δεν περπάτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ούτε καν στο «παρακατιανό» κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Θα σας θυμίσω λοιπόν ότι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ανθρώπου ήταν η μόνιμη δυσκολία του να διακρίνει αν και πότε χρειάζονται αλλαγές στην ομάδα, όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Έγραφε και ξανάγραφε παρατηρήσεις στο σημειωματάριό του, αλλά ποτέ δεν αποφάσιζε στην ώρα του.
Σε πολιτικό επίπεδο δεν διέθετε αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες «σωστό timing».
Με συμπαθάτε, αλλά στην περίπτωση Τσιτουρίδη -και των δυο τριών αλλαγών ακόμη που αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να τις κάνετε- έχετε χάσει το πλεονέκτημα του σωστού τiming. Και όταν ένα πράγμα δεν γίνεται στην ώρα του, τότε και οι ομάδες και τα κόμματα κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και από αντιπάλους που δεν είναι καθόλου καλύτεροι. Κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και με αυτογκόλ. Και κάποιοι συνεργάτες σας ρέπουν προς το… αυτογκολίζειν.
Να σας πω τι περίμενα ως απλός πολίτης αυτής της χώρας από σας αυτή την ώρα; Να στείλετε σπίτι του τον κ. Πανούρη. Όχι διότι η κόρη του έπαιξε στο χρηματιστήριο, τότε που είχε γίνει, με κυβερνητική παρότρυνση, εθνικό παιγνίδι των Νεοελλήνων. Αλλά διότι, από ολόκληρη την Ελλάδα, δεν βρήκε άλλον νέο άνθρωπο ικανό να τον διορίσει ως ειδικό συνεργάτη του, παρά μόνο το παιδί του.
Αυτό στέλνει σε όλους τους πολίτες την πιο απογοητευτική εκδοχή του τρόπου «επανίδρυσης του κράτους». Αν είναι να κάνετε κάτι, κάντε το στην ώρα του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου