ΤΟΠΙΚΑ

Στοίβα λογαριασμών 120.000 ευρώ!

στοίβα-λογαριασμών-120-000-ευρώ-451055

Η στοίβα των ανεξόφλητων λογαριασμών στη ΔΕΥΑ Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) όλο και μεγαλώνει και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές όλο και διογκώνονται, αγγίζοντας πλέον ακόμα και τις 120.000 ευρώ! Η διοίκηση της Επιχείρησης βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» καθώς με τη σειρά της δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
 
Απλήρωτους λογαριασμούς έως και τριών χρόνων προσπαθεί να εισπράξει η ΔΕΥΑΑΛ από τους καταναλωτές. Οι οφειλές είναι δυσθεώρητες για την Επιχείρηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η λειτουργία της!
 
Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ Κώστας Μπέκας, η Επιχείρηση από την στιγμή που δεν έχει έσοδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδά της και κυρίως στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ για το ρεύμα που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αντλιοστασίων της.
 
«Πριν από μερικές μέρες λάβαμε ένα έγγραφο από τη ΔΕΗ που μας ζητούσε να εξοφλήσουμε λογαριασμούς ύψους 35.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι οριακή και αν συνεχιστεί θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα. Να σας πω μόνο πως αν δεν πληρωθεί η ΔΕΗ, θα σταματήσει να δίνει ρεύμα στα αντλιοστάσια και κάποια στιγμή οι δεξαμενές θα αδειάσουν και δεν θα μπορούμε να δώσουμε νερό στον κόσμο», αναφέρει ο κ. Μπέκας.
 
Δεν πληρώνουν ούτε τους διακανονισμούς!
Εν τω μεταξύ στις περισσότερες περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων λογαριασμών έχει γίνει διακανονισμός της αποπληρωμής τους μεταξύ της ΔΕΥΑΑΛ και του εκάστοτε καταναλωτή, ωστόσο οι Αλμυριώτες δεν πληρώνουν ούτε τις δόσεις αυτές.
 
«Καταλαβαίνω ότι η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία του κόσμου να είναι συνεπής στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Ας έρθουν να πληρώσουν έστω και αργά, αρκεί να έρθουν», κάνει έκκληση στους πολίτες του Αλμυρού ο κ. Μπέκας.
 
Αναπροσαρμογή τιμολογίων προς τα πάνω
Την αναπροσαρμογή σε όλα τα τιμολόγια ύδρευσης και σε όλα τα κλιμάκια ύψους 15% πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης ο κ. Μπέκας, καθώς όπως αναφέρει η ΔΕΥΑ δεν έχει κάνει καμία αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης από το 2004 έως και το 2009, η δε αύξηση που είχε γίνει το 2008 κατά 4% ευρώ επέφερε ανεπαίσθητα οικονομικά οφέλη.
 
Ειδικά για το Δ.Δ. Ευξεινούπολης το τιμολόγιο ύδρευσης σταδιακά προτάθηκε να γίνει ίδιο με αυτό που ισχύει και στον Αλμυρό, ενώ και για τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα ο κ. Μπέκας σημείωσε πως η ύπαρξη χαμηλών τιμολογίων καθιστά ασύμφορη την παροχή υπηρεσιών και ειδικά στα Δ.Δ. Πλατάνου,  Κροκίου και Φυλάκης που δεν υπάρχει κλιμακωτό τιμολόγιο, δηλαδή οι καταναλωτές χρεώνονται με την ίδια τιμή το κυβικό μέτρο νερού ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Επίσης το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να είναι το ίδιο και ενιαίο για όλο το Δήμο και να μην ισχύουν τα χαμηλότερα τιμολόγια στα δημοτικά διαμερίσματα, όταν μάλιστα το κόστος της νέας παροχής είναι μεγαλύτερο στα δημοτικά διαμερίσματα.
 
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να καθοριστεί το πάγιο τέλος ύδρευσης στα 10.00 ευρώ – με μερικές εξαιρέσεις – ενώ για την κάθε περιοχή το νέο τιμολόγιο συγκεντρωτικά έχει ως εξής:
·        Αλμυρός: Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.20 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση
·        Αγροτικός Οίκος Σπύρου:Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.34 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση
·        Νεοχωράκι, Πέρδικα, Αργιλοχώρι, Μαυρόλοφος, Μαμαλέικα: Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.20 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση
·        Φυλάκη, Πλάτανος, Νεράιδα-Ανθότοπος, Κρόκιο (Πάγιο 5.00 ευρώ): Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.10 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση
·        Ευξεινούπολη (Πάγιο 5.00 ευρώ): Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.13 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση
·        Κωφοί, Κοκκωτοί (Πάγιο 5.00 ευρώ): Το νέο τιμολόγιο κυμαίνεται από 0.08 έως 1.00 ευρώ ανάλογα την κατανάλωση.
 
Τονίζεται πως στο τέλοςχρήσης αποχέτευσης θα γίνει αναπροσαρμογή στη χρέωση ανά Μ3 κατανάλωσης σε 0,40€ από 0,37€, ενώ παραμένει ίδιο το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης (750€ πλέον Φ.Π.Α. 23% με 10% έκπτωση όταν το ποσό πληρώνεται εφάπαξ) και το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης γίνεται ενιαίο στο ποσό των 216.58Ε.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου