ΤΟΠΙΚΑ

Στον εισαγγελέα για απειλές εναντίον διευθυντή Γυμνασίου του Βόλου

στον-εισαγγελέα-για-απειλές-εναντίον-730162

Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγε σήμερα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, προκειμένου να καταγγείλει κρούσμα «απειλής εναντίον διευθυντή Γυμνασίου, στο οποίο εντάχθηκαν και φοιτούν προσφυγόπουλα». Δεν πρόκειται για το Γυμνάσιο Ιωλκού, όπου το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αντιδράσεις γονέων οι οποίοι με επιστολές τους εξέφρασαν τους φόβους και τις ενστάσεις τους για την ένταξη στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους εφήβων από τη δομή «ΑΡΣΙΣ» Μακρινίτσας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το κρούσμα αφορά σε άλλο Γυμνάσιο της πόλης, όπου επίσης κατανεμήθηκαν χωροταξικά προσφυγόπουλα και όπου αρχικά δεν υπήρχαν αντιδράσεις γονέων.

Μέσω Facebook γονέας έκανε ανάρτηση που θεωρήθηκε ως απειλητική εναντίον του διευθυντή του σχολείου. «Τα παιδιά δεν ξέρουν ούτε καλημέρα να πουν. Δεν μας ρώτησε κανείς. Ούτε τους γονείς, ούτε τον σύλλογο γονέων. Προσέξτε εσείς που τους βάλατε μην προκύψει κάτι και ενοχλήσουν τα παιδιά μας», το μήνυμα που αναρτήθηκε και κάτω από το οποίο άλλοι χρήστες προτρέπουν τους γονείς να κάνουν «ντου».

Το μήνυμα στο FB που αναρτήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Κατέγραψαν το ηλεκτρονικό μήνυμα που εκλήφθηκε ως απειλή και χθες συντασσόταν η αναφορά που πρόκειται να υποβληθεί σήμερα κιόλας στην Εισαγγελία Βόλου.

Σχολιάζοντας το συμβάν ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταφερθεί εναντίον διευθυντή και εκπαιδευτικών του ελληνικού δημοσίου σχολείου της Μαγνησίας. Ιδιαίτερα όταν εκείνοι επιτελούν με άψογο τρόπο τα καθήκοντά τους, τηρώντας τους Νόμους και αποτελώντας υπόδειγμα για τους μαθητές τους».

Σημειώνεται ότι η ένταξη των προσφύγων στην πρωινή ζώνη των σχολείων ανάλογα με την ηλικία τους προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Για τις απειλές, μάλιστα, ο κ. Σαβελίδης είχε κάνει λόγο και σε παρέμβασή του που δημοσιεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αποτελεί αδίκημα η απειλή κατ’ οποιουδήποτε. Πόσο μάλλον αν αυτός απειλείται επειδή επιτέλεσε το καθήκον του. Είναι σε γνώση της υπηρεσίας μας προφορικές αλλά δημοσιοποιημένες απειλές εναντίον διευθυντών σχολικών μονάδων επειδή δέχτηκαν προσφυγόπουλα στο σχολείο τους. Ενημερώνουμε ότι οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να δεχτούν την εγγραφή κάθε μαθητή σύμφωνα με προϋποθέσεις οι οποίες, επίσης, είναι νομικά προσδιορισμένες. Για τις εν λόγω απειλές, σύντομα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου