ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσες στους επιτυχόντες των Σχολών Καλών Τεχνών

βολιώτισσες-στους-επιτυχόντες-των-σχ-730692

Σημαντική διάκριση αποτελεί για τρεις Βολιώτισσες απόφοιτες Λυκείων η εισαγωγή τους σε Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, μεταξύ πολλών υποψηφίων από όλη την Ελλάδα.

Η Λυδία Ζηλιασκοπούλου και η Ασημίνα -Αρτεμις Καραγεώργου απόφοιτες του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου και η Κωνσταντίνα Καδόγλου από το Γενικό Λύκειο Αγριάς, αντίστοιχα, μαθήτριες του γνωστού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού, πέρασαν με επιτυχία την διαδικασία των εξετάσεων και βρίσκονται πλέον στο κατώφλι της πορείας που οδηγεί στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

Για τις τρεις Βολιώτισσες, οι οποίες προετοιμάστηκαν στο εργαστήρι του γνωστού εικαστικού, εργάστηκαν μεθοδικά, εξελίσσοντας την τεχνική και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, έχοντας ως στόχο την υλοποίηση των στόχων τους, όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο δάσκαλός τους Κωνσταντίνος Κομνηνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του « γιατί είναι σημαντικό να πετυχαίνεις το στόχο σου, αλλά πιο σημαντικό είναι να μη χάνεις την προσωπικότητά σου», είπε. «Ο μεγάλος σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι όχι μόνο η γνώση αλλά ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και η ανάπτυξη της προσωπικής του σκέψης. Χρειαζόμαστε άτομα με ελεύθερο πνεύμα και όχι άτομα που προσαρμόζονται εύκολα στο κάθε τι», προσέθεσε.

Η Λυδία Ζηλιασκοπούλου πέτυχε στις Σχολές Καλών Τεχνών της Φλώρινας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης κι όπως υπογράμμισε έχει σκοπό να ασχοληθεί, όχι μόνο με τη ζωγραφική, αλλά με διάφορες μορφές τέχνης και έκφρασης. «Είχα στόχο να ασχοληθώ με αυτό το χώρο από πάρα πολύ μικρή και γι’ αυτό η σχολή Καλών Τεχνών αποτελούσε ένα μεγάλο όνειρο για το οποίο προσπάθησα αρκετά. Τώρα που μπήκα, κοιτάζοντας πίσω στα χρόνια που προετοιμαζόμουν για αυτές τις εξετάσεις, έμαθα πολλά περισσότερα από σχέδιο, σίγουρα περισσότερα από όσα πίστευα πως θα μάθαινα. Είμαι ευγνώμων στον κύριο Κομνηνό που μου έμαθε να σκέφτομαι πιο ελεύθερα», είπε.

Η Κωνσταντίνα Καδόγλου εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, εκπληρώνοντας έναν στόχο ετών. «Ηξερα ότι ήταν κάτι δύσκολο και χρειάστηκε να αφιερώσω πολύ χρόνο για να επιτύχω. Τώρα που τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με τον εαυτό μου, καθώς και ευγνώμων στον καθηγητή μου, κύριο Κομνηνό, για όλες τις γνώσεις που μου προσέφερε. Ανοίγουν νέοι δρόμοι μπροστά μου και ελπίζω η σχολή να μου δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσω και να ασχοληθώ και με άλλες τέχνες πέρα από τη ζωγραφική», υπογράμμισε.

Η Ασημίνα – Αρτεμις Καραγεώργου, η οποία εισήχθη στην σχολή της Φλώρινας, επεσήμανε ότι η σχολή Καλών Τεχνών «ήταν ένας σημαντικός στόχος, αλλά όχι άπιαστος». Παράλληλα επεσήμανε ότι «γνώριζα ότι μόνο με πολλή δουλειά θα μπορούσα να το κατορθώσω. Από εδώ και πέρα, το ότι πέρασα στη σχολή, με κάνει και νιώθω αρκετά χαρούμενη, καθώς αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για το μέλλον μου», ενώ εκφράζει ευχαριστίες στον δάσκαλό της, για τις γνώσεις που αποκόμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου