ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή δεκάδων Βολιωτών στην πρωτοβουλία «Dog walk»

συμμετοχή-δεκάδων-βολιωτών-στην-πρωτ-730700

Δεκάδες Βολιωτών συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην παραλία του Βόλου μπροστά από την Αργώ και συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Dog walk» που διοργάνωσε η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν τα αδέσποτα ζώα των εθελοντών.

Επρόκειτο για μία δράση που πραγματοποιείται μία με δύο φορές το χρόνο και απώτερο στόχο έχει τις υιοθεσίες σκύλων. Η χθεσινή πρωτοβουλία είχε ως στόχο η Λίλα, ένα πανέμορφο σκυλί που κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά από πολύμηνη νοσηλεία και γι’ αυτό είναι χαρούμενη, να βρει ένα σπίτι για εκείνη.

Η πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή τόνισε ότι το 2018 η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου πέτυχε να πραγματοποιηθούν δεκατρείς υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

«Η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και των ζώων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Δεν αντικαθιστούμε τον δήμο που είναι ο αρμόδιος φορέας. Εμείς φροντίζουμε για ζώα που θα συναντήσει κάποιος στο δρόμο ώστε να αποκατασταθούν είτε μέσω προγράμματος του δήμου είτε μέσω κτηνιάτρου», επισήμανε η ίδια.

Οι ιδιοκτήτες ζώων τερμάτισαν την πορεία τους στο cafe «ΟΣΤΡΙΑ» όπου ακολούθησε ομιλία από τον κτηνίατρο Μιχάλη Τακόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στις στειρώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Τακόπουλος ενημέρωσε τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προχωρούν στις στειρώσεις των ζώων τους.

«Πρόκειται για τη μόνη λύση για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αλλά και για την υγεία των θηλυκών ζώων. Οι ορμονικές συνέπειες προκαλούν καρκινώματα καθώς και πολλά άλλα νοσήματα του γενετικού συστήματος», επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Να επισημανθεί ότι η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου θα πραγματοποιήσει ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων στις 4 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα Arte Libre.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου