ΤΟΠΙΚΑ

Ενάμιση μήνα περιμένουν μια υπογραφή οι λατόμοι!

ενάμιση-μήνα-περιμένουν-μια-υπογραφή-730794

Στην… πηγή, αλλά δεν έχουν πιει νερό οι λατόμοι στο Καλαμάκι

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Οι λατόμοι του Καλαμακίου που επί τρία χρόνια είναι στην αδράνεια περιμένοντας την αδειοδότηση των λατομείων για να επιστρέψουν στο μεροκάματο και που είναι οι πρώτοι που θα καταφέρουν να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους, επί ενάμιση μήνα περιμένουν μια υπογραφή. Εχουν φθάσει στην πηγή, αλλά δεν έχουν πιει νερό. Στο Δασαρχείο είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της άδειας εγκατάστασης!

Από εβδομάδα σε εβδομάδα, πέρασε ενάμιση μήνας νέας αναμονής για τους επαγγελματίες. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του συνεταιρισμού λατόμων Καλαμακίου Ν. Ντόλιας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ν. Φορτούνα μεταφέροντάς του την αγανάκτηση για την αναμονή που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον κ. Ντόλια, απέσπασε τη δέσμευση ότι αυτή την εβδομάδα, το θέμα θα λήξει οριστικά και θα μπορέσουν να μπουν στα λατομεία. «Αν δεν μπορέσουμε να μπούμε μέσα θα πάμε έξω από το Δασαρχείο», ανέφερε ο κ. Ντόλιας επισημαίνοντας ότι οι λατόμοι έχουν ήδη χάσει τρία χρόνια που βρίσκονται στην ανεργία μέχρι να αδειοδοτηθούν τα λατομεία και επιπλέον τρία που ήταν σε ημιαδράνεια εξαιτίας της διάλυσης των σωματείων τους και την σύσταση των συνεταιρισμών όπως τους επιβλήθηκε.

«Ολη η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, αλλά για εμάς η κρίση πολλαπλασιάστηκε λόγω της μη ομαλής μετάβασής μας από τα σωματεία στους συνεταιρισμούς. Ακόμη και να μπούμε μέσα την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουμε χάσει άλλη μία σεζόν. Και τα δύσκολα για εμάς τώρα ξεκινούν. Όχι μόνο λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος που έχουμε στη διάθεσή μας να δουλέψουμε, αλλά γιατί μετά από τρία χρόνια τα μηχανήματά μας θα πρέπει να συντηρηθούν, το πελατολόγιο να δημιουργηθεί από την αρχή κι όλα αυτά ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν», σημειώνει ο κ. Ντόλιας.

Σε επόμενη φάση αναμένεται η εγκατάσταση των λατόμων στο Νεοχώρι μετά την έγκριση της ΑΕΠΟ και των όρων της απευθείας ανάθεσης εκμετάλλευσης.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένουν τα λατομεία στη Συκή. Για την περίπτωση της αδειοδότησης των λατομείων της Συκής έχει συνταχθεί και υποβληθεί μελέτη και οι λατόμοι περιμένουν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου