ΤΟΠΙΚΑ

Επανεκλέχτηκε πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας ο Ευθύμιος Τσάμης

επανεκλέχτηκε-πρόεδρος-στον-ιατρικό-731134

Για δεύτερη συνεχόμενη θητεία θα είναι πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας ο Ευθύμιος Τσάμης. Οι χθεσινές εκλογές ολοκληρώθηκαν με τον συνδυασμό του «ΙΑΤΡΟΙ ΜΑΓΝΗΑΣΙΑΣ» να λαμβάνει 267 ψηφοδέλτια από σύνολο 286 έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσάμης ήρθε πρώτος σε σταυρούς συγκεντρώνοντας 188 ψήφους. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ηλίας Μακρής συγκέντρωσε 19 ψήφους και εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο νέο ενδεκαμελές Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας εκλέγονται ακόμη κατά σειρά ψήφων οι: Αγγελική Γιοβάννη Μπέη (έλαβε 123 ψήφους), Χαράλαμπος Μάνδρος (έλαβε 80 ψήφους), Κωνσταντίνος Ντέρτσας (έλαβε 79 ψήφους), Δημήτριος Πάτσιος (έλαβε 72 ψήφους), Πρόδρομος Χριστοφορίδης (έλαβε 65 ψήφους), Νικόλαος Σερβέτας (έλαβε 62 ψήφους) και Θεόφιλος Σάλτης (έλαβε 61 ψήφους).

Για τα άλλα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ σε εξέλιξη επανακαταμέτρηση ψήφων καθώς υπήρξε ισοψηφία. Η επανακαταμέτρηση αφορούσε στους ψήφους των Αντώνιου Καρζή και Κωνσταντόπουλου Αναγνώστου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει μπροστά του μείζονα ζητήματα. Ο υποψήφιος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Ιατροί Μαγνησίας» Ευθύμιος Τσάμης είπε ότι «έχουμε τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους των γιατρών είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε είναι νοσοκομειακοί γιατροί ή εργάζονται στα Κέντρα Υγείας».

«Δεν είναι μόνο τα μισθολογικά είναι και τα προβλήματα με την υποστελέχωση στις δημόσιες δομές, τις αμοιβές των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα και τις νέες αλλαγές για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Γενικότερα, τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γιατροί ως εργαζόμενοι, χωρίς τον ανάλογο σεβασμό που πρέπει και οφείλει η Πολιτεία προς αυτούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ανάδειξη των αντικειμενικών δυσκολιών ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας χρειάζεται ένα συλλογικό όργανο για να μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

«Μόνο έτσι θα δοθούν οι δίκαιες λύσεις όπως πρέπει σε όλους τους συναδέλφους γιατρούς και γι’ αυτό συνεχίζουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου