ΤΟΠΙΚΑ

Γιατροί διώκονται για μία υπογραφή

γιατροί-διώκονται-για-μία-υπογραφή-731526

Πήγαν να εξυπηρετήσουν ασθενείς και βρήκαν τον μπελά τους. Ο λόγος για τρεις τουλάχιστον ελεγκτές γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο και ενδεχομένως να διωχτούν πειθαρχικά, διότι ενέκριναν συνταγές, οι οποίες αντί να φέρουν την υπογραφή διευθυντή ΕΣΥ κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, είχαν υπογραφεί από γιατρούς των Κέντρων Υγείας.

«Πρόκειται για ένα ακατανόητο κυνήγι μαγισσών» καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και ζητά την παρέμβαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ώστε να σταματήσει το καθεστώς διώξεων των ελεγκτών ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Η υπόθεση – σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος, όταν ρωτήθηκε σχετικά – αφορά σε ελάχιστες περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων διατροφής σε ηλικιωμένους από ειδικούς γιατρούς Κέντρων Υγείας της περιφέρειας.

«Δεν διώκονται για τη διάγνωση. Δεν διώκονται για την επιλογή της θεραπείας. Δεν έκαναν καμία άστοχη παραγγελία υλικού. Δεν έκαναν καμία υπέρογκη παραγγελία υλικού, αλλά γιατί, για παράδειγμα, δεν ακολούθησαν τον τυπολατρικό κανόνα ότι αυτή ακριβώς η συνταγή (όπως και οι άλλες) θα έπρεπε να είναι σφραγισμένη από ιατρό με βαθμό διευθυντή που υπηρετεί σε Νοσοκομείο και όχι σε Κέντρο Υγείας» σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ και καταγγέλλει τον ΕΟΠΥΥ για υπερβάλλοντα ζήλο.

Αφήνει επίσης αιχμές ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου και συνεχίζοντας τονίζει: «Εδώ πραγματικά δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει. Δηλαδή, αν τον ηλικιωμένο καταβεβλημένο υποθρεπτικό συνάνθρωπο μας, τον είχαμε βάλει σε ένα ασθενοφόρο και τον ταλαιπωρούσαμε για να τον μεταφέρουμε από το χωριό στο νοσοκομείο και μετά αρκετές ώρες ταλαιπωρίας τον γυρίζαμε πίσω στο χωριό, μόνο και μόνο για έχει η συνταγή υπογραφή από διευθυντή Νοσοκομείου και όχι από διευθυντή Κέντρου Υγείας θα ήταν όλα καλά;» αναρωτιέται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στηλιτεύοντας τον ΕΟΠΥΥ ότι «έχει απολέσει κάθε ίχνος ευαισθησίας».

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ο ΕΟΠΥΥ όφειλε να έχει εκδώσει ενημερωτική εγκύκλιο για το πώς θα πρέπει να γίνεται η συνταγογράφηση, προκειμένου να προστατεύσει τους ελεγκτές γιατρούς, πριν τους επιβάλλει πειθαρχικά πρόστιμα.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι απέναντι σε τυπολατρικές συμπεριφορές που τελικά μπορεί να είναι εις βάρος της ίδιας της υγείας των ασθενών. Αλήθεια μετά από αυτές τις απίστευτες διώξεις αναρωτηθήκατε ποιος θα δεχθεί ή καλύτερα ποιος θα τολμήσει να εξυπηρετήσει τους συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να γεννηθούν και να διαμένουν στην ελληνική ύπαιθρο; Αλλά εσείς γιατί να ιδρώσετε τόσα νοσοκομεία δεν έχει η Αθήνα; Σας καλούμε άμεσα να σταματήσετε τις διώξεις των ελεγκτών ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Σας καλούμε άμεσα να προσλάβετε επαγγελματίες υγείας που θα έχουν ως μοναδική τους απασχόληση τον έλεγχο. Η πολιτική ηγεσία οφείλει και αυτή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία» καταλήγει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου