ΤΟΠΙΚΑ

10 νέες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜΒ

10-νέες-προσλήψεις-στη-δευαμβ-731656

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι οφειλές από δημοτικά ακίνητα, Νοσοκομείο και δικαστικές φυλακές

Χρονιά – σταθμός χαρακτηρίζει η ΔΕΥΑΜΒ το 2017, καθώς δρομολογήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ περίπου.

«Το 2017 ήταν η χρονιά που αναπτύχθηκε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων είτε με ιδίους πόρους είτε μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να δρομολογήσουμε έργα συντήρησης, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της επιχείρησης με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου, στο πλαίσιο της συζήτησης του ισολογισμού – απολογισμού της επιχείρησης για το 2017 που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως καταγράφεται στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ, οι εισπράξεις τελών και δικαιωμάτων ανήλθαν στα 9,4 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα ύδρευσης και αποχέτευσης στο ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν κατά 8%.

Όμως για μία ακόμη χρονιά καταγράφεται μεγάλο ύψος οφειλών, κυρίως των δημοτικών ακινήτων, του Νοσοκομείου, των δικαστικών φυλακών προς τη ΔΕΥΑΜΒ, από τέλη και δικαιώματα ύδρευσης – αποχέτευσης, που φτάνει το ύψος των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρηματικά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ στις 31/12/2017, ανήλθαν στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τον ισολογισμό- απολογισμό, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μίλησε για μία παραγωγική χρονιά στην επιχείρηση από πλευράς έργων, εστίασε όμως στις υψηλές οφειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν προς τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από δημοτικά ακίνητα, Νοσοκομείο και δικαστικές φυλακές. Ο ίδιος έθεσε και ένα ζήτημα των εργαζομένων: «Θα θέλαμε το 2017 να καταγραφόταν και εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του 2016 για τη σταδιακή καταβολή των οφειλών προς τους εργαζόμενους που προέκυψαν από τις μειώσεις των μισθών τους».

10 νέες προσλήψεις και ανανέωση 18

Στην πρόσληψη δέκα νέων εργαζομένων ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ για την ενίσχυση του προσωπικού της και την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η ΔΕΥΑΜΒ πρόκειται να καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προβλέπει επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα ζητήσει τέσσερα άτομα για τις ειδικότητες ηλεκτρολόγος – μηχανικός ΤΕ, διοίκησης και οικονομίας ΤΕ, πληροφορικής ΔΕ και γενικών καθηκόντων ΔΕ. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12.

Επιπλέον 6 άτομα η ΔΕΥΑΜΒ θα ζητήσει μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών. Για τις ειδικότητες πρακτικοί μηχανικοί ΔΕ και ΥΕ (2), ηλεκτροσυγκολλητές ΔΕ (1) και εργάτες ΥΕ (3).

Μέσω του ίδιου προγράμματος η ΔΕΥΑΜΒ θα ζητήσει την ανανέωση για επιπλέον 12 μήνες του προγράμματος για τα 18 άτομα μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών που έχει ήδη προσλάβει.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου ψήφισε θετικά για τις προσλήψεις, σημείωσε όμως ότι δεν πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι οριστικοί πίνακες για το οποίο εκδίδονται στα τέλη Νοεμβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου