ΤΟΠΙΚΑ

Επτά χώρες με τα… φτερά της μυθολογίας

επτά-χώρες-με-τα-φτερά-της-μυθολογίας-731661

Εκπαιδευτικούς και μαθητές από Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία και Φινλανδία φιλοξένησε το Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς, συντονιστικό σχολείο για το πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Πετώντας με τα φτερά της μυθολογίας στον χώρο και τον χρόνο».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 8-12 Οκτωβρίου και περιλάμβανε δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου με στόχο τη γνωριμία των εταιρικών σχολείων με το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής και τη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η μυθολογία μπορεί να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έλυσαν μαθηματικά προβλήματα βασισμένα στη μυθολογία και δημιούργησαν παζλ με το δέντρο της ζωής της ισλανδικής μυθολογίας στο πλαίσιο μαθήματος τέχνης. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες ακολούθησαν το μονοπάτι που οδηγεί από την πλατεία των Μηλεών στη σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα, όπου πρόσφατα το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς τοποθέτησε πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά για τους σημαντικούς μύθους της περιοχής. Επίσης, ταξίδεψαν στα Μετέωρα, περιοχή ιδιαίτερου γεωλογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Τέλος, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, όπου, ανάμεσα στα άλλα, εκτίθενται αντικείμενα από χρυσό, ο οποίος, σύμφωνα με αναλύσεις, προέρχεται από την περιοχή της Γεωργίας και, ενδεχομένως, συνδέεται με την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Εκτός, όμως, από τις δραστηριότητες, ιδιαίτερα θετική εντύπωση δημιούργησε η φιλοξενία των μαθητών τους σχολείου στους μαθητές επισκέπτες, οι οποίοι με δυσκολία αποχωρίστηκαν ο ένας τον άλλον την τελευταία ημέρα της συνάντησης. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί η προθυμία των γονέων του σχολείου και του απόφοιτου Ζιάκου Νίκου, επιχειρηματία εστίασης πλέον, να προσφέρουν φαγητά και γλυκά για τον πολυπολιτισμικό μπουφέ,όπως και η οργάνωση μπουφέ καλωσορίσματος από το τμήμα Τουρισμού της Γ’ τάξης με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, Κατερίνας Τσέλιου.

Την ευθύνη για τη συνάντηση είχαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Μπάτσιου και Αναστασία Κουρεντζή, υπεύθυνες για το πρόγραμμα Erasmus+, ενώ την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Χρήστος Μαρέτσικος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου