ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να μην επιτρέψουμε το πετσόκομμα στα βαρέα και ανθυγιεινά

δασ-οτα-να-μην-επιτρέψουμε-το-πετσόκομ-732689

Σε ξεσηκωμό των εργαζομένων ώστε να μην επιτραπεί η περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων καλεί η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ και αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Το πόρισμα για τα ΒΑΕ δόθηκε στη δημοσιότητα και παρότι δεν αναφέρεται ακόμη σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η περιβόητη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα μεταφράζεται στην ανάγκη της μεσοπρόθεσμης μείωσης κατά 32% των σημερινών δικαιούχων του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που θα καθορίσει και την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται ότι θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι που χορηγείται το επίδομα, για να διαμορφωθούν νέες κλίμακες και νέες κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία διαβάθμισης του κινδύνου θα είναι κάτι νέο για το δημόσιο!!!!

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398).

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

Ξεσηκωμός σε όλα τα αμαξοστάσια και στα τεχνικά συνεργεία.

Να μην επιτρέψουμε να περικοπεί το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα τους καταβάλλεται, αλλά να διεκδικήσουμε και την ένταξη και νέων κατηγοριών.

Ενημερώνουμε μέσα από γενικές συνελεύσεις όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις. Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Μέσα από την ενότητα όλου του κλάδου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και ειδικότητα να αποτρέψουμε την τακτική της κυβέρνησης να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων κατά της άλλης προκειμένου να περάσει το σχέδια της”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου