ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 5% στους νέους αιμοδότες στη Μαγνησία

αύξηση-5-στους-νέους-αιμοδότες-στη-μαγν-732853

Καρπούς αποδίδουν οι συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς σημειώνεται αύξηση 5% στις εγγραφές νέων μελών. Ο δραστήριος Σύλλογος, που συγκεντρώνει περισσότερες από 1.000 φιάλες αίμα σε ετήσια βάση, συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειές του, που έχουν ως στόχο την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιγνάτιος Γελαγώτης επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έπονται εξορμήσεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, ενώ στο μεταξύ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί στην Αλόννησο.

Σε κάθε εξόρμηση του Συλλόγου στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία εγγράφονται νέοι εθελοντές αιμοδότες, με τις προσπάθειες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Οι ηλικίες των νέων αιμοδοτών κυμαίνονται μεταξύ 30 και 40 ετών, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη μας προσπάθεια είναι η δράση στα σχολεία. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε εκπαιδευτικούς και γονείς».

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πραγματοποιούνται εξορμήσεις στα σχολεία, ενώ ο Σύλλογος έχει αποστείλει σχετικά ενημερωτικά έγγραφα τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το διαρκές αίτημα του Συλλόγου προς τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας γενικότερα είναι να αυξηθούν οι σταθεροί αιμοδότες και να ενισχυθούν οι δράσεις που πραγματοποιούνται.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος των αιμοδοτών υπογραμμίζει ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το γραφείο της «Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στη διεύθυνση Δημάρχου Γεωργιάδου 122 και λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δράση του Συλλόγου. Παράλληλα, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να παραλάβουν τα νέα ημερολόγια του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου