ΤΟΠΙΚΑ

Αποβολές μαθητών για νεραντζοπόλεμο

αποβολές-μαθητών-για-νεραντζοπόλεμο-732961

Αποβολές που επιβλήθηκαν σε μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου μετά από… νεραντζοπόλεμο με μαθητές του συστεγαζόμενου 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στη συνοικία της Χιλιαδούς, έγιναν αφορμή για καταλήψεις…

Χθες, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου παρέμεινε κλειστό. Οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα και προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για τις αυστηρές τιμωρίες που τους επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στον… επετειακό «νεραντζοπόλεμο» με μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Είναι ένα «έθιμο» που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή. Αγνωστο πώς ξεκίνησε και ποιος ο σκοπός, οι μαθητές των δύο σχολείων μαζεύουν όλα τα νεράντζια από τα δέντρα και επιδίδονται σε «πόλεμο» στην ώρα του διαλείμματος.

Το «έθιμο»… τίμησαν και φέτος, όσοι όμως βρέθηκαν στην… εμπροσθοφυλακή, τιμωρήθηκαν από τον σύλλογο διδασκόντων με μονοήμερες αποβολές. Οι καθηγητές έχουν πολλές φορές προσπαθήσει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι το… παιχνίδι είναι επικίνδυνο για τους συμμετέχοντες και μη και επιπλέον μέσα από την εκτόξευση νεραντζιών μπορεί να προκληθούν ζημιές.

Οι μαθητές θεώρησαν την τιμωρία τους αυστηρή. Χθες, προχώρησαν σε κατάληψη, συμπεριλαμβάνοντας το αίτημα για «λιγότερες τιμωρίες» στη λίστα των παραπόνων τους.

Θέμα αιχμής όμως για τη μαθητική κοινότητα είναι οι χαλασμένες πόρτες και γυψοσανίδες σε αίθουσες του σχολείου που πρέπει να επισκευαστούν. Για το ζήτημα το σχολείο έχει ήδη απευθύνει έγγραφο προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Σε κατάληψη χθες βρέθηκε και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου. Ζητούν παρεμβάσεις στο Γυμναστήριο που όμως έχουν… γίνει, βάψιμο του σχολείου και σαπούνι στις τουαλέτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαθητές δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν κανονικά από σήμερα στα μαθήματά τους.

Υποδοχή προσφύγων

Οκτώ προσφυγόπουλα υποδέχθηκε χθες η σχολική οικογένεια του 10ου Γυμνασίου Βόλου. Τα παιδιά θα παρακολουθούν μαθήματα στη ΔΥΕΠ (Δομή Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων) που έχει δημιουργηθεί και θα λειτουργεί το μεσημέρι μετά το σχόλασμα των υπολοίπων μαθητών.

Η υποδοχή έγινε σε θερμό κλίμα και αύριο θα ακολουθήσει η υποδοχή των τελευταίων δέκα προσφυγόπουλων που θα ενταχθούν στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου