ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση –απάντηση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο»

ανακοίνωση-απάντηση-της-δημοτικής-κ-733131

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» αναφέρονται τα εξής: «Πολλές φορές έχουμε απαντήσει σε κακόβουλα και υποβολιμαία σχόλια που στόχο έχουν να δυσφημίσουν, να ακυρώσουν σχεδιασμούς, να εξυπηρετήσουν επιδιώξεις άλλων και να επιβάλλουν τις δικές τους λύσεις.

Είναι φανερό ότι με τέτοια δημοσιεύματα όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα ενταθεί η προσπάθεια χειραγώγησης των εξελίξεων και επιβολής υποψηφίων δημάρχων.

Σε ένα τέτοιο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα ένας δημοκρατικός διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στα μέλη της παράταξής μας «Μαζί για τον Βόλο», τόσο για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της συνέλευσής μας για ευρύτατη συνεργασία, όσο και για εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, παρουσιάζεται ανυπόστατα ως «σκοτωμός», «διαφωνίες» κ.λπ.

Διαψεύδοντας τα όσα διοχετεύονται σχετικά με τις δημοκρατικές μας διαδικασίες, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας μας, εμείς θα αποφασίσουμε για όλα τα θέματα τα σχετικά με εκλογές και υποψηφίους, χωρίς κομματικές οργανωτικές παρεμβάσεις. Στη διαδικασία αυτή θα έρθουμε σε επαφή για κοινή κάθοδο γύρω από κοινό πρόγραμμα με όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας. Θα λάβουμε υπόψη μας όλων τις προτάσεις.

Όσον αφορά στις διεργασίες που κάνουν οι άλλοι, κόμματα, παρατάξεις ή και άτομα, τις αναλύουμε, τις αξιολογούμε και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Ο διάλογος που είναι σε εξέλιξη γίνεται σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον που όλες οι απόψεις αναπτύσσονται δημοκρατικά και οι αποφάσεις θα παρθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Προφανώς στη διαδικασία αυτή θα υπάρχουν μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Αν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι διαφωνούν με αυτό και έχουν να προτείνουν κάποια άλλη διαδικασία που ο υποψήφιος δήμαρχος προτείνεται από μια «υπέρτατη αρχή» και γίνεται ομοφώνως αποδεκτός από όλους χωρίς αντιρρήσεις, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους. Έχουν να μας υποδείξουν κάποιο παράδειγμα για μίμηση;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου