ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

επιστροφή-στις-αίθουσες-διδασκαλίας-733631

Στις αίθουσες διδασκαλίας επέστρεψαν χθες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που προσωρινά και μετά την πτώση σοβά σε αίθουσα είχαν μετακομίσει για τα μαθήματά τους στα εργαστήρια του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Κόκκινο, την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους τέσσερις διευθυντές των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων στο συγκρότημα του Φυτόκου (1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο Εργαστηριακό Κέντρο και Δημόσιο ΙΕΚ) και από εκπροσώπους των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων, είχαν συνάντηση στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στο κτίριο Σπίρερ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Σταυρίδη ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το κτίριο είναι πλέον ασφαλές και ότι οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με το πόρισμα μετά από αυτοψία συνεργείων του Δήμου, έγιναν εργασίες εξ ολοκλήρου επισκευής της οροφής σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και σε επτά ακόμη έγιναν βελτιώσεις. «Μας διαβεβαίωσαν ότι το κτίριο είναι ασφαλές», σημείωσε ο κ. Κόκκινος, ωστόσο οι μαθητές επέστρεψαν χθες στις αίθουσες.

Προχθές, με αφορμή το περιστατικό με την πτώση σοβά, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους από τη δεύτερη ώρα των μαθημάτων και μετά, θέλοντας να καταδείξουν ότι «το συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου