ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Βόλου Λαρισαίος για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικες

στο-εδώλιο-του-κακουργιοδικείου-βόλο-733990

Είχε ψεύτικο προφίλ στο FB και έταζε δώρα

Αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τάζοντας χρηματικά ποσά για δώρα.

Υπόθεση απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος ανήλικων κοριτσιών που σημειώθηκε το 2014 στη Λάρισα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Συγκεκριμένα, εναντίον του έχουν σχηματιστεί κατηγορίες για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος δύο ανήλικων που είχαν συμπληρώσει τα δέκα έτη και δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια και απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε δύο ανήλικες που είχαν συμπληρώσει τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Τα αδικήματα έλαβαν χώρα στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του ιδίου έτους οπότε μία ανήλικη έλυσε τη σιωπή της και μίλησε στη μητέρα της.

Ένας άγνωστος άνδρας την είχε προσεγγίσει μέσω FB και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να ασελγήσει σε βάρος της.

Με ψεύτικο προφίλ ο κατηγορούμενος είχε επιτύχει να προσεγγίσει την ανήλικη και να κρύψει τα χρόνια ηλικίας του. Με υποσχέσεις για δώρα είχε καταφέρει να συναντηθεί και μαζί της.

Στην Εισαγγελία Λάρισας απευθύνθηκε η μητέρα του κοριτσιού καταθέτοντας μήνυση, όταν αντιλήφθη το κακό που παρ’ ολίγον να συμβεί σε βάρος του αγγελουδιού της.

Άμεσα ξεκίνησε εισαγγελική και στο πλαίσιό της οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν τα στοιχεία που βρίσκονταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ και οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του δράστη.

Από την πορεία της έρευνας σε βάρος του κατηγορούμενου προέκυψαν και άλλα άκρως επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο φερόμενος ως δράστης πλησίαζε ανήλικα κορίτσια είτε μέσω του FB είτε μέσω κοινών γνωριμιών. Στη συνέχεια προσπαθούσε να τις ξεμοναχιάσει και να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Όχι ένα, δύο, τρία αλλά τέσσερα συνολικά κορίτσια έσπασαν τη σιωπή τους και αναφέρθηκαν στις τραυματικές εμπειρίες που είχαν ζήσει.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος δικάζεται σε πρώτο βαθμό. Για την εκδίκαση της υπόθεσης έχει ζητήσει και έχει λάβει τουλάχιστον μία αναβολή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου