ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι και οι πέντε κατηγορούμενοι για έργο ανάπλασης στον Βόλο

αθώοι-και-οι-πέντε-κατηγορούμενοι-για-734591

Ομόφωνα αθώοι για το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τρία πρώην πολιτικά στελέχη του Δήμου Βόλου, δύο υπηρεσιακά στελέχη και ένας εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονταν με το αδίκημα της απιστίας για το έργο της ανάπλασης κεντρικής περιοχής του Βόλου που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2004 και παρελήφθη πριν από 2,5 χρόνια από τη δημοτική αρχή Βόλου με ζημία για τον Δήμο Βόλου ύψους 71.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία και συγκεκριμένα του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας έδρας επισήμανε μεταξύ άλλων στην αθωωτική του πρόταση ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι αφενός δεν υπήρξε η έννοια της διαχείρισης χρημάτων εκ μέρους των κατηγορούμενων και αφετέρου ότι δεν υπήρξε και η χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων σε βάρος του Δήμου.

Την πρόταση του εισαγγελέα υιοθέτησε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης, τόσο τα πρώην πολιτικά και νυν υπηρεσιακά στελέχη, όσο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας του έργου.

Επισημαίνεται ότι η παραλαβή του έργου είχε γίνει αυτοδίκαια με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Δευτέρα λόγω πέρας ωραρίου και συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου