ΤΟΠΙΚΑ

Αποκτούν σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

αποκτούν-σήμα-στους-τηλεοπτικούς-δέκ-734973

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου δίνει Νόμος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή. Σύμφωνα με τον νέο Νόμο, νοικοκυριά σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα θα επιχορηγηθούν με εφάπαξ επίδομα.

Η δράση αφορά σε 3.500 «λευκές περιοχές» όπως χαρακτηρίζονται οι περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων, συνολικά 164.000 νοικοκυριά, θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Ανάμεσα στις «λευκές περιοχές» και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, σε ολόκληρο τον Δήμο υπάρχει μεν σήμα, αλλά διακοπτόμενο. «Πότε έρχεται, πότε κόβεται, πότε «παγώνει». Είναι προβληματικό. Στην περιοχή παίρνουμε σήμα από τη Θεσσαλονίκη, που είναι μακριά και υπάρχουν προβλήματα», σημείωσε.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς Αη – Γιάννη, Χορευτό, Νταμούχαρη, αλλά και στο μισό Πουρί. «Υπάρχει δυνατότητα κάποιος να εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό και να παίρνει σήμα Digea μέσω δορυφόρου. Αυτό ακριβώς επιχορηγεί το Υπουργείο, με επιδότηση εφάπαξ ύψους 110 ευρώ», εξηγεί ο κ. Κοντογιώργος.

Προσφάτως μάλιστα το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το ζήτημα της «πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με πρόταση της δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Χριστοδούλου.

Μάλιστα ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση για την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στις διατάξεις του Νόμου 4563/20-09-2018, με στόχο την επιδότηση των μονίμων κατοίκων για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού προκειμένου να έχουν καλό σήμα στους δέκτες της τηλεόρασής τους χωρίς διακοπές. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμος για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου