ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα κατάνυξης η χειροτονία νέου ιερέα και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ευεργετών

σε-κλίμα-κατάνυξης-η-χειροτονία-νέου-ι-734977

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεγάλων Δωρητών και Ευεργετών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων – «Γηροκομείον Βόλου», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο αείμνηστος ιδρυτής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αλέξανδρος Μέρος. Το μνημόσυνο τελέστηκε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας- την οποία «λάμπρυνε» χθες η χειροτονία ενός ακόμη ιερέα- παρουσία της διοίκησης του Ιδρύματος με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Παύλο Πάνο, πολλών ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο αλλά και συγγενών όλων όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και διατήρηση του Ιδρύματος.

«Πρέπει να μνημονεύουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, όλους τους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες που συνέβαλαν τα μέγιστα για να υπάρχει το Γηροκομείο μας στο οποίο έχουν βρει τη θαλπωρή πολλοί ηλικιωμένοι» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής τους.

Χειροτονία νέου διάκου

Ο νέος κληρικός, που χειροτονήθηκε χθες ονομάζεται π. Γεώργιος Κορνούτος, 35 ετών, έγγαμος και οσονούπω πατέρας ενός παιδιού. Κατάγεται από τα Καλά Νερά και είναι απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και της Ιερατικής Σχολής Καρδίτσης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, επεσήμανε: «σήμερα στρατεύεσαι για έναν ειδικό σκοπό και αναλαμβάνεις μια τεράστια ευθύνη, ως Διάκονος των Μυστηρίων, που θα είναι η δική σου νέα παιδαγωγία. Για να είσαι αληθινός Διάκονος του Χριστού, πρέπει να είσαι μιμητής Χριστού, ο Οποίος μας υπέδειξε το μέγεθος και το περιεχόμενο της διακονίας, με την ταπείνωση και την υπακοή Του στο θέλημα του Θεού…».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε επίσης ότι «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για όλους μας, μέσα στην πολυπλοκότητα των ιερατικών μας καθηκόντων να χαθούμε και από γη καλή και εύφορη να γεμίσουμε αγκάθια, που είναι οι εγωισμοί και οι εμμονές μας, η γνώμη μας, η άποψή μας, που νομίζουμε ότι είναι η μόνη αλήθεια και την υπερασπιζόμαστε με τρόπο που, τελικά, αδικεί την αλήθεια και δεν αφήνει τον Λόγο του Θεού να καρποφορήσει μέσα μας. Ή άλλοτε, γινόμαστε η σκληρή πέτρα, πάνω στην οποία ο σπόρος πέφτει μεν, αλλά χάνεται…» όπως είπε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Διάκονο, γιατί εισέρχεται στην ιερωσύνη σε μια κρίσιμη εποχή, που οι νέοι κληρικοί δεν στηρίζονται οικονομικά από το κράτος και ευχαρίστησε στο πρόσωπό του τους πολυπληθείς άμισθους κληρικούς. Σημειώνεται πως ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου