ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα η υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Αρτεμίου

με-λαμπρότητα-η-υποδοχή-των-λειψάνων-τ-736489

Μόνιμα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας βρίσκονται από χθες τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας υποδέχτηκε χθες τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρτεμίου με τη δέουσα επισημότητα. Στο παρεκκλήσι – στολίδι των αστυνομικών και της πόλης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Λειψάνων και τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Παρόντες στις εκδηλώσεις υποδοχής, που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης, ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, οι αντιδήμαρχοι Βόλου Ανδρέας Ζέρβας, Γιώργος Πράττος, Χρήστος Στεφόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακόμη, μεταξύ άλλων παρόντες ήταν η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ιωάννης Τόλιας, που επί διεύθυνσής του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας εγκαθιδρύθηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στο προαύλιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς πλήθος διοικητών και εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας.

«Είναι μεγάλη ευγνωμοσύνη για εμάς στο σεμνό πρόσωπό σας γιατί μαζί με την πατρική σας παρουσία μας φέρνετε και ένα πολύτιμο δώρο. Τα Ιερά Λείψανα του προστάτη Άγιου μας από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βυζίτσας» είπε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης απευθυνόμενος στην ομιλία του στον Σεβασμιώτατο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «τα πολύτιμα Λείψανα πρώτα απ’ όλα κάνουν αισθητή την παρουσία του Αγίου σε εμάς τους αστυνομικούς, που τόσο ανάγκη έχουμε τη σκέπη του στο επικίνδυνο λειτούργημά μας. Μας φανερώνουν όμως εκφραστικά παράλληλα και τη δική σας πατρική αγάπη που μας δίνει θάρρος. Για όλα αυτά θα έχετε πάντοτε την ευγνωμοσύνη μας, που θα εκφράζεται με την ειλικρινή διάθεσή μας να συμβάλλουμε όσο είναι δυνατόν στο πολυσήμαντο έργο σας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το παρεκκλήσι στολίδι για την περιοχή και την πόλη όλη, σήμερα εμπλουτίζεται με ό, τι ιερότερο μπορεί να υπάρξει. Με τον ίδιο τον Άγιο Αρτέμιο», είπε ακολούθως παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του Αγίου και της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων του και αναγνώρισε το δύσκολο έργο των αστυνομικών, που παρέχουν ασφάλεια στον τόπο.

«Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων είναι προσφορά της τοπικής Εκκλησίας σε όλους τους αστυνομικούς που με αυτό τον τρόπο δείχνουν ακόμη περισσότερο την ευλάβεια την πίστη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Κρατάτε ζωντανή την παράδοση που θέλει σε αυτό τον τόπο να συμπορεύεται η Εκκλησία. Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε το μόνο «όπλο» που έχουμε ως Εκκλησία, πατρίδα, έθνος είναι η ενότητά μας. Χαίρομαι να συναντώ ανθρώπους που σφυρηλατούν αυτή την ενότητα με όσες δυσκολίες και αν παρουσιάζονται στον δρόμο».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου