ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν υπογραφές γονείς για προσφυγόπουλα

συγκεντρώνουν-υπογραφές-γονείς-για-π-736958

Αντιδράσεων συνέχεια στο Γυμνάσιο Ιωλκού, την πρώτη σχολική μονάδα για φέτος που κλήθηκε να απορροφήσει 18 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην «ΑΡΣΙΣ» στη Μακρινίτσα. Γονείς που αντιδρούν στην ένταξη στο Γυμνάσιο παιδιών απροσδιορίστου – πάντως μεγαλύτερης – ηλικίας έχουν ήδη συγκεντρώσει 90 υπογραφές ενώ χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του συλλόγου γονέων «για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο σχολείο».

«Δεν είμαστε ρατσιστές. Προσπαθούν την ανησυχία μας να την κάνουν ενοχή. Ως γονείς έχουμε αγκαλιάσει αλλοδαπούς μαθητές που βρίσκονται στο σχολείο μας. Και κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη για τη στήριξη των προσφύγων ενεργοποιούμαστε. Δεν αντιδρούμε γιατί έχουμε ξενοφοβία. Και οι δικοί μας γονείς μετανάστες και πρόσφυγες ήταν. Αντιδρούμε γιατί τα παιδιά που έχουν ενταχθεί στο Γυμνάσιο είναι απροσδιορίστου και πάντως μεγαλύτερης ηλικίας. Πώς μπορεί ένα 12χρονο να κάθεται δίπλα – δίπλα στο θρανίο με έναν 17χρονο;», μετέφερε την ανησυχία της μητέρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι γονείς διαψεύδουν ότι προχώρησαν σε αντισυγκέντρωση έξω από το σχολείο την πρώτη ημέρα άφιξης των προσφύγων. «Παραμείναμε έξω από το προαύλιο και με έκπληξη είδαμε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αστυνομία να ανεβαίνει και να κατεβαίνει. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», συνεχίζει η μητέρα.

Οι γονείς ετοιμάζονται να απευθύνουν επιστολή τόσο προς τη διεύθυνση του σχολείου όσο και προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς θεωρούν ότι οι ηλικίες των προσφύγων δεν δικαιολογούν την ένταξή τους σε Γυμνάσιο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου