ΤΟΠΙΚΑ

Επιδεινώνει τις ανθρώπινες σχέσεις η οικονομική ύφεση

επιδεινώνει-τις-ανθρώπινες-σχέσεις-η-737732

Καίριας σημασίας είναι η παρέμβαση των ειδικών για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών και συναισθηματικών διακυμάνσεων που αποτελούν παρελκόμενα της ύφεσης υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, σε προχθεσινή εκδήλωση για τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Απάντηση στο ερώτημα πώς πλάθεται ένα υγιές συναισθηματικά παιδί και πώς η συναισθηματική νοημοσύνη μεταλαμπαδεύεται στον ενήλικα για μια καλή επαγγελματική πορεία και κοινωνική ζωή δόθηκε από τους εισηγητές της προχθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον νέο Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Γιώργου Φουντούλη – Gallery X στον Βόλο.

Την εκδήλωση του «Καφέ της επιστήμης» προλόγισε η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και καθηγήτρια ξένων γλωσσών Μαίρη Γαβαλά. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» και συγγραφέας Ελενα Νταβλαμάνου αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των γονέων, των εκπαιδευτικών και των ειδικών επιστημόνων.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ψυχίατρος Διονύσης Ζησιμάτος, ο οποίος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη διαμόρφωση της συναισθηματικής νοημοσύνης στον ενήλικα άνθρωπο. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ανέλυσε τον παράγοντα οικονομική κρίση και την αρνητική του επίδραση στις συμπεριφορές των ανθρώπων και στις σχέσεις που διαμορφώνονται, τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον προσωπικό τομέα.

Για να σημειωθεί αλλαγή, ωστόσο, και να βελτιωθεί η συμπεριφορά και η στάση ζωής ενός ανθρώπου «πρέπει ο ίδιος να διαγνώσει το πρόβλημα στον εαυτό του. Εάν διακατέχεται από άκρατο εγωισμό, δεν έχει διάθεση να αλλάξει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε», είπε.

Ο κ. Ζησιμάτος υπογράμμισε πως όλα ξεκινούν από το πόσο δυνατό είναι το εσωτερικό κίνητρο που υπάρχει και η εξέλιξη τόνισε μπορεί να έρθει με τη συνδρομή των ειδικών, για να βοηθηθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου