ΤΟΠΙΚΑ

Υλοποιείται ένα όνειρο ζωής του Σωματείου «Ιππόκαμπος»

υλοποιείται-ένα-όνειρο-ζωής-του-σωματ-738072

Δυναμικούς στόχους θέτει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», που βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου μικρού λεωφορείου, που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των μελών του. Στο μεταξύ, υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία χώρου που θα αποτελέσει φιλόξενη αγκαλιά για μοναχικά άτομα, που αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Σωματείο που συμπληρώνει τα δέκατα γενέθλιά του το 2019, άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο δημιουργικής δράσης, που αγκαλιάζει τα εκατό και πλέον ενεργά μέλη και παράλληλα, κάθε μέλος της τοπικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Ο Αγιασμός που τελέστηκε χθες από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο στην έδρα του Σωματείου, σηματοδότησε έναν ακόμη κύκλο δράσης, που περικλείει σημαντικούς στόχους και κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Πέτρος Μπέλλος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το λεωφορειάκι που θα εξυπηρετεί τέσσερα άτομα με κινητική αναπηρία και τους συνοδούς τους, αναμένεται να ενταχθεί στις καθημερινές δράσεις του «Ιππόκαμπου» από τα τέλη του μήνα, «καλώς εχόντων των πραγμάτων» επισήμανε ο ίδιος.

Το κοινό αίτημα για το ειδικά διαμορφωμένο μικρό λεωφορείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των μελών του Σωματείου, παίρνει σάρκα και οστά χάρη στην ένθερμη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, χορηγών αλλά και των εσόδων που συγκεντρώθηκαν στην καλοκαιρινή συναυλία του «Ιππόκαμπου» στο θερινό θέατρο του Βόλου.

Ο κ. Μπέλλος ανέφερε, εξάλλου, ότι είναι πολλοί οι στόχοι που τίθενται μελλοντικά, και ένας από αυτούς είναι η διερεύνηση της δυνατότητας αναζήτησης χώρου που θα προσφέρει φιλοξενία σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και βρίσκονται μόνα στη ζωή.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι συγκινητική η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις και τις προσπάθειες του συλλόγου, ενώ σημείωσε, παράλληλα, ότι θα διοργανωθεί επετειακό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, την επόμενη χρονιά, με αφορμή τα δεκάχρονα του συλλόγου.

Εκλογή αντιπροσώπων

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρες 11.00 -14.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού – κάτω αίθουσα (Κ. Καρτάλη 152 Βόλος), θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στην Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων μα Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιότητας είναι η 17η Οκτωβρίου στις 20.00 και το παράβολο υποψηφιότητας 5 ευρώ.

«Στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος τα ταμειακώς ενημερωμένα τακτικά μέλη, του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ακόμη και αν τακτοποιηθούν οικονομικά πριν την έναρξη των εκλογών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου