ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διάκριση γιατρού στην Αγριά

διεθνής-διάκριση-γιατρού-στην-αγριά-738406

Μια ακόμη διεθνής διάκριση εγγράφεται στο βιογραφικό του πολυτάλαντου ιατρού και συνθέτη Γιώργου Κοντογεώργου, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αγριά και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων της παθολογικής ανατομικής.

Συγκεκριμένα, το έγκριτο ιατρικό περιοδικό «ΤΗΕ PATHOLOGIST» μετά από ανοικτή ψηφοφορία μεταξύ των παθολογοανατόμων συνδρομητών του, τον κατέταξε για δεύτερη φορά μεταξύ των «100 από τους καλύτερους, φωτεινότερους και ισχυρότερους υποστηρικτές της παθολογικής ανατομικής» (THE PATHOLOGIST Αρ. 0918!).

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου του 2014 σκιαγράφησε την ξεχωριστή προσωπικότητα και το πολυδιάστατο έργο του προέδρου της Διεθνούς Ακαδημίας Παθολογικής Ανατομικής (IAP), ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην ιατρική και τον πολιτισμό.

Αναγνωρισμένο διεθνώς είναι το έργο, αλλά και η προσφορά του πολυβραβευμένου ιατρού και συνθέτη Γιώργου Κοντογεώργου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, επί σειρά ετών. Ο συνθέτης που σφράγισε με την ευαισθησία του την εποχή του νέου κύματος, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πεδίο της ιατρικής, είναι παντρεμένος με τη Βολιώτισσα κυτταρολόγο ιατρό Ελένη Θώδου και ζει μόνιμα στην Αγριά τα τελευταία χρόνια. Ο κάτοχος του βραβείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και ιδρυτής του παθολογοανατομικού εργαστηρίου, την περίοδο ’78-’79, που λειτουργεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του και δεκάδες βραβεία, που υπογραμμίζουν το σημαντικό επιστημονικό του έργο.

Αναφερόμενος στην καινούργια διάκριση που απέσπασε, ο κ. Κοντογεώργος επισήμανε ότι «αποτελεί τιμή μου, που συμπεριλαμβάνομαι πάλι στην POWER LIST του 2018».

Στο δημοσίευμα του έγκριτου ιατρικού περιοδικού «ΤΗΕ PATHOLOGIST», αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η εκπαίδευση αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα τα τελευταία 10 χρόνια που υπηρετώ τη Διεθνή Ακαδημία Παθολογικής Ανατομικής (IAP)», λέει ο κ. Κοντογεώργος, πρόεδρος του IAP. Η υπεράσπισή του για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στην παθολογική ανατομική έχει ισχυροποιηθεί κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Η προσωπική φιλοσοφία του για το θέμα; «Ηρθε η ώρα για μια εκπαιδευτική επανάσταση, προκειμένου να δοθεί δύναμη σε όλους και να καταστεί δυνατή η εκπαίδευση στην παθολογική ανατομική παντού».

Στο μεταξύ, έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «Γεώργιος Παπανικολάου», το MRC Grant στον Καναδά και το ICRETT στην Ελβετία. Το 1993 το Πανεπιστήμιο του Τορόντο τον πρότεινε για το βραβείο «Bertha Rosenstadt» Professorship, ενώ το 2002 ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος στην Ακαδημία Επιστημών της Ρουμανίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου