ΤΟΠΙΚΑ

Mαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου στην Ιταλία

mαθητές-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-στην-ιτα-738446

Μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δημόσιο οικονομικό σχολείο ITES A. Fraccacreta στο Σαν Σεβέρο της Ιταλίας, στο πλαίσιο συνεργασίας τους, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (KA2) με θέμα «Πώς η μετανάστευση εμπλουτίζει τον πολιτισμό».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία και Δανία και πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των έργων και δραστηριοτήτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ καθορίστηκαν οι δράσεις της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, να ενημερωθούν για τα θετικά αποτελέσματα της υγιούς αφομοίωσης των μεταναστών και προσφύγων μέσα από την αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας. Επιπλέον κύρια επιδίωξη είναι να αποκτηθούν από μέρους των μαθητών γνώση και σεβασμός προς τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα, ώστε να γίνουν οι επόμενοι υγιείς Ευρωπαίοι πολίτες που γνωρίζουν τις ρίζες τους και σέβονται τους άλλους πολιτισμούς.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στις καλές πρακτικές που εφαρμόζει το 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Έτσι μαθητές και καθηγητές υλοποιούν προγράμματα Erasmus, αδελφοποιήσεων, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά με κράτη όπως Γερμανία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία κ.ά. Επιπλέον το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συνεργάζεται με ελληνικά σχολεία άλλων πόλεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της θετικής στάσης των μαθητών και μαθητριών μέσω της συνεργασίας, συνδημιουργίας και συνύπαρξης με μαθητές άλλων περιοχών και κρατών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου