ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία του Ομ. καθηγητή Αστέριου Αργυρίου στον Βόλο

ομιλία-του-ομ-καθηγητή-αστέριου-αργυρ-739160

«Η παιδεία στους χρόνους της τουρκοκρατίας και το κρυφό σχολειό» είναι το θέμα της ομιλίας του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Αστέριου Αργυρίου, που διοργανώνεται την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 19.00, στην μεγάλη αίθουσα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο «Ματσάγγου» (28ης Οκτωβρίου 78, 2ος όροφος, Βόλος).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ» και ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Αστέριο Αργυρίου, σημαίνον μέλος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων, «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ» και επιπλέον υπήρξε τρόφιμος της Παιδόπολης Λαρίσης, της Παιδόπολης Αγριάς Βόλου «Αγία Σοφία» και της Θεσσαλονίκης από το 1948 έως το 1956.

Ο ίδιος χρημάτισε επίσης υποπρόξενος και πρόξενος της Ελλάδας στο Στρασβούργο επί 17 έτη. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση, στο Στρασβούργο, ελληνικού σχολείου, ελληνικής ορθόδοξης ενορίας και του Συλλόγου ελληνογαλλικής φιλίας.

Τα επιστημονικά βιβλία (περί τα 20) και άρθρα του (περί τα 120) στρέφονται, πρωτίστως, γύρω από τους τρεις αυτούς άξονες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου