ΤΟΠΙΚΑ

Δεσμοί φιλίας 30 ετών συνδέουν τους αδελφοποιημένους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου & Juigne

δεσμοί-φιλίας-30-ετών-συνδέουν-τους-αδελ-739682

Σταθερή και ουσιαστική παραμένει μέσα στον χρόνο, στα 30 χρόνια αδελφοποίησης, η φιλία ανάμεσα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τον Δήμο Juigne sur Sarthe, όπως επαναβεβαιώθηκε κατά την παρουσία αντιπροσωπείας του Γαλλικού Δήμου στο Πήλιο.

Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Γαλλικής Επιτροπής Αδελφοποίησης κα Arlette Lhommeau, η αντιπροσωπεία της πόλης Ζουινιέ της ΒΔ Γαλλίας, έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος βρίσκεται στις καρδιές των Γάλλων και μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις με ελληνικό χρώμα, μαγειρεύουν φαγητά από το Πήλιο, χορεύουν με παραδοσιακά τραγούδια κ.λπ.

Διατηρώντας άσβεστη την αγάπη για την Ελλάδα και ειδικά για τον αδελφοποιημένο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η Γαλλική αντιπροσωπεία επέδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Απ. Σουλδάτο επιστολή του Δημάρχου Daniel Chevalier, με την οποία, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κ. Π. Κουτσάφτη, (ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα), ανέφερε τα εξής:

“Κε Δήμαρχε, αγαπητέ φίλε,

Η άφιξη των κατοίκων του Juijne μεταξύ των οποίων παρευρίσκεται και η πρόεδρος της επιτροπής αδελφοποίησης, φανερώνει τη φιλία και το δέσιμο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αν και η κοινή μας ιστορία κρατάει σχεδόν τριάντα χρόνια ,αυτό το δέσιμο μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Η ανταλλαγή ομάδων απαιτεί τεράστια θέληση αλλά και οικονομική ευχέρεια.

Αν και στο παρελθόν πραγματοποιούνταν, σήμερα βλέπουμε πως είναι δύσκολο να δρομολογηθούν. Οι προσωπικές προσπάθειες όμως που έγιναν για το κτίσιμο αυτής της αδελφοποίησης δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Η επαφή των δύο δήμων των διαφορετικών αυτών χωρών με τις ιδιαίτερες παραδόσεις τους ,ήταν ο σκοπός και η επιθυμία της ένωσης. Αυτή η επαφή έπρεπε να γίνεται δυνατή.

Όμως ο χρόνος αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες το καθιστούν περίπλοκο ανεξάρτητα από τη θέλησή μας.

Ο ήλιος όμως λάμπει πάντα στην καρδιά αυτών που συναντήθηκαν και η επιθυμία για να ξαναδυναμώσουν οι επαφές μας είναι πάντα μεγάλη.

Ενημερωνόμαστε και συμπαραστεκόμαστε για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα σας. Οι τελευταίες πυρκαγιές του καλοκαιριού και ο θάνατος τόσων ανθρώπων μας λύπησε ιδιαίτερα και ευχόμαστε γρήγορα να το ξεπεράσετε .

Θα χαρούμε ιδιαίτερα κάποτε να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας.”

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης στο μήνυμά του προς την Γαλλική αντιπροσωπεία, τόνισε πως οι κοινοί δρόμοι που χαράχτηκαν πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, παραμένουν οι άξονες για τους Δήμους Juigne sur Sarthe και Ζαγοράς – Μουρεσίου για μια καλύτερη ζωή στον κάθε τόπο αλλά και στην Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι.

“Κρατάμε ζωντανή και ενδυναμώνουμε την στενή μας σχέση με τον Δήμο Juigne sur Sarthe, όχι για τυπικούς λόγους αλλά γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή πιστεύει στην εξωστρέφεια, στο αντάμωμα των πολιτισμών, στη φιλία και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Η αδελφοποίηση αποτελεί ένα εκπληκτικά ευέλικτο «εργαλείο» με πολυάριθμες δυνατότητες εφαρμογής προς όφελος των τοπικών αρχών, αλλά και των πολιτών.

Θα επιδιώξουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και θα ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες πολιτών, επαγγελματιών, φορέων πολιτισμού, εκπαίδευσης κ.α. ώστε η αδελφοποίηση να παραμείνει ενεργή και δυναμική.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου