ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιώτες δάσκαλοι στα δημόσια σχολεία της Μαγνησίας

ιδιώτες-δάσκαλοι-στα-δημόσια-σχολεία-740034

Η απουσία μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για το σύνολο των κενών θέσεων ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία. Γονείς τα παιδιά των οποίων χρήζουν παράλληλης στήριξης μέσα στις σχολικές αίθουσες έχουν ξεκινήσει να πληρώνουν οι ίδιοι ιδιώτες εκπαιδευτικούς που μπαίνουν μέσα στις τάξεις για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας στην οποία προχώρησαν από κοινού Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ Μαγνησίας απαιτώντας άμεσους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αποστόλη Μούσιο, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συνεχίζουν να υφίστανται κενά. Για την παράλληλη στήριξη το Υπουργείο Παιδείας είχε εγκρίνει 50 πιστώσεις τελικώς όμως έστειλε 12. «Γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι εκπαιδευτικούς μέσα στις τάξεις για να έχει το παιδί τους τη στήριξη που χρειάζεται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Μούσιος.

Τα κενά στην παράλληλη στήριξη δεν είναι τα μοναδικά. Υπάρχουν 91 οργανικά κενά (9 δασκάλων, 50 ειδικής αγωγής, 32 ειδικοτήτων και συγκεκριμένα εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής και γερμανικών), τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από την πρωτοβάθμια 17.000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός με εξαίρεση το 2010 οπότε και προσλήφθηκαν 278 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2008. Ο υπουργός Παιδείας μεταθέτει το θέμα των διορισμών για επόμενα χρόνια. Οι διορισμοί όμως πρέπει να γίνονται μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο μιας κυβέρνησης», τόνισε ζητώντας άμεσα μαζικούς διορισμούς.

Την άμεση κάλυψη των κενών που εξακολουθούν να υφίστανται ζήτησε και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή αν και όπως σημείωσε η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται μετά τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

Παρόντες στην κινητοποίηση και μέλη της πρωτοβουλίας αναπληρωτών και ωρομισθίων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό τους Κωνσταντίνα Ρηγάκη «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών. Βασικό ζήτημα είναι να σταματήσει ο διαχωρισμός των αναπληρωτών σε ειδικότητες και όλοι μαζί να ενωθούμε στον ενιαίο αγώνα που είναι οι μαζικές προσλήψεις».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου