ΤΟΠΙΚΑ

Διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας στην Ουγγαρία

διακρατική-συνάντηση-εκπαιδευτικών-741286

Στη Szazhalombatta της Ουγγαρίας ταξίδεψαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τρεις εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS + KA2 με θέμα «MATHS MATTERS». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 5 χώρες: η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα.

Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος μόνο οι εκπαιδευτικοί της κάθε χώρας και καθορίστηκε το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων του δεύτερου, και τελευταίου, έτους συνεργασίας τους. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η κατανόηση της χρησιμότητας των Μαθηματικών σε πλήθος εφαρμογών της καθημερινότητας αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες σε τομείς όπως η Αρχιτεκτονική, η Μουσική, η Βιολογία και οι Φυσικές Επιστήμες. Απώτερος στόχος είναι η παραγωγή καινοτόμων σχεδίων μαθημάτων που θα καλλιεργούν τη λογική σκέψη των μαθητών και την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων.

Η Ελληνική ομάδα, μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το συνεργαζόμενο σχολείο, να ξεναγηθεί στους χώρους του αλλά και να παρακολουθήσει ένα μάθημα από-κωδικοποίησης γλωσσικών διαλέκτων μέσω μαθηματικών εννοιών.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στην πόλη της Βουδαπέστης και στη Citadel με την μαγευτική θέα από το λόφο Gellert. Περιηγήθηκε ανάμεσα σε ιστορικά κτίρια στις όχθες του Δούναβη ποταμού κι επισκέφθηκε την ιστορική αγορά Nagycsarnok (Great Market Hall) προτού βρεθεί στην καρδιά της Βουδαπέστης σε ένα “Real Escape Game” για να επιλύσει αινίγματα και ασκήσεις γρίφων. Την επόμενη μέρα ακολούθησε επίσκεψη στη λίμνη Balaton και στη γύρω περιοχή Tihany με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Η επόμενη διακρατική κινητικότητα μαθητών θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην πόλη του Βόλου με τις αποστολές των υπόλοιπων τεσσάρων χωρών να φιλοξενούνται από μαθητές του σχολείου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας παρακολούθησης του έργου είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου