ΤΟΠΙΚΑ

Αρπάζουν τη δεύτερη ευκαιρία

αρπάζουν-τη-δεύτερη-ευκαιρία-741724

Από το σημείο που το άφησαν, όταν στην εφηβική τους ηλικία εγκατέλειψαν το σχολείο για να εργαστούν, να παντρευτούν, συνεχίζουν από προχθές δεκάδες ενήλικοι, που επέστρεψαν στα θρανία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Προχθές, ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε 57 ενήλικες μαθητές να αποφασίζουν να αρπάξουν τη δεύτερη ευκαιρία για να βγάλουν το πολυπόθητο απολυτήριο Γυμνασίου.

Ανάμεσά τους η κ. Ελένη Πιάτου, που σε ηλικία 70 ετών κάθεται από σήμερα ξανά στα θρανία. «Μία φίλη μου που αποφοίτησε από το σχολείο κι έμεινε ευχαριστημένη με παρότρυνε να έρθω κι εγώ. Εγώ παντρεύτηκα μικρή και δεν ολοκλήρωσα το Γυμνάσιο. Σήμερα έχω παιδιά που έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, εγγονό φοιτητή κι αποφάσισα να κάνω κι εγώ κάτι για μένα, για την προσωπική μου καλλιέργεια, με την ενθάρρυνση των δικών μου ανθρώπων», ανέφερε.

Σε ηλικία 67 ετών επιστρέφει στα θρανία και η κ. Μαριάνθη Χατζή. «Για μένα ήταν ένα όνειρο, αγαπώ τα μαθήματα και τη μάθηση. Όταν δίναμε εξετάσεις για να πάμε Γυμνάσιο αρρώστησαν σοβαρά και οι δύο γονείς μου και το όνειρο έμεινε στη μέση. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ», τόνισε.

«Όταν έπρεπε να πάω στο Γυμνάσιο η μητέρα μου με παρότρυνε να παντρευτώ. Δεν χρειάζεσαι γράμματα μου είχε πει. Τώρα όμως αποφάσισα να κάνω αυτό που ήθελα κι αν και ήδη εργάζομαι θα προσπαθήσω με το απολυτήριο του Γυμνασίου να βελτιώσω τη θέση μου», τόνισε από την πλευρά της η 51χρονη Κωνσταντία Χρήστου.

«Συνεχίζω αυτό που άφησα στη μέση. Τότε ήταν η ανάγκη εργασίας αφορμή για να διακόψω το σχολείο. Δεν θέλω όμως να αφήνω πράγματα μισά. Στο σχολείο επιστρέφω με παρότρυνση και της συζύγου μου», είπε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Μαρούδας, 48 ετών.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου δίνει για 15η συνεχόμενη χρονιά τη… δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν κατάφεραν για κάποιο λόγο να ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο στην εφηβική τους ηλικία να το κάνουν σε μεγαλύτερη.

Το Γυμνάσιο ενηλίκων είναι διετούς φοίτησης και τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 4:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ.

Διδάσκονται οκτώ συνολικά μαθήματα (ελληνική γλώσσα, αγγλικά, πληροφορική, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, κοινωνική εκπαίδευση, καλλιτεχνικά) και τρεις φορές την εβδομάδα γίνονται τα project.

Για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε προχθές, εγγράφτηκαν στον α’ κύκλο 57 μαθητές ηλικίας από 35 έως και 70 ετών, ενώ συνεχίζουν στον β’ κύκλο 40 μαθητές.

«Για άλλους είναι η πραγματοποίηση ενός ανεκπλήρωτου ονείρου. Για άλλους η έλλειψη απολυτηρίου Γυμνασίου είναι ένα πρόβλημα που συναντούν στην καθημερινότητά τους στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία. Οποιος κι αν είναι ο λόγος, το σχολείο για 15η χρονιά φέτος υποδέχεται τους μαθητές του για να τους οδηγήσει στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου σπουδών», ανέφερε ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Λίνος Βίγκλας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου