ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή για τους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Βόλου

γιορτή-για-τους-ηλικιωμένους-στο-γηρο-741757

Εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Γηροκομείο του Βόλου, παρουσία μελών και φίλων του Ιδρύματος. Η προχθεσινή γιορτή διανθίστηκε από μουσική, χορό, αφήγηση και χαρούμενα χαμόγελα από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι υπενθύμισαν στους κυβερνώντες ότι πρέπει να βρίσκονται κοντά στην τρίτη ηλικία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η προχθεσινή εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γηροκομείο του Βόλου και περιελάμβανε εκκλησιασμό και Αγιασμό, τραγούδια από τη χορωδία των ηλικιωμένων, χορευτικό από μέλη του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και αφήγηση παραμυθιού από τη Μάρω Αισώπου.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος γέμισε ασφυκτικά από την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και την ένθερμη στήριξη στο έργο ζωής που πραγματοποιείται.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Παύλος Πάνος, υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία έχει ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά για τους 127 ηλικιωμένους του Ιδρύματος. «Η κοινωνία είναι πάντα κοντά μας, από την πρώτη μέρα, πίστεψε στο έργο μας και το στηρίζει με το παραπάνω», είπε. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Γηροκομείου ανέφερε ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι διαρκής και κάλεσε τους Βολιώτες να επισκέπτονται το Ιδρυμα, να βρίσκονται «κοντά σε αυτούς που πραγματικά έχουν την ανάγκη τους. Είναι καλυμμένοι από φαγητό, θέρμανση και φροντίδα οι ηλικιωμένοι. Αυτό που έχουν ανάγκη, είναι η παρέα», τόνισε.

Ο διευθυντής του Γηροκομείου, Γιώργος Ραπτόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του ότι «είμαστε εδώ, δυνατοί, για να αντεπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση, να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής τους, μας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε τι. Περιμένουμε όλο τον κόσμο. Οι ανάγκες μας δεν περιορίζονται μόνο σε υλικά και τρόφιμα κάθε φορά, αλλά πολύ περισσότερο η ανάγκη των ηλικιωμένων, είναι η παρέα», τόνισε.

Τι ζητούν οι ηλικιωμένοι

Την ικανοποίησή τους για την φροντίδα που τους προσφέρει το Ιδρυμα, καταθέτουν δύο ηλικιωμένοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ υπογραμμίζουν, με αφορμή την παγκόσμια μέρα τρίτης ηλικίας, ότι η Πολιτεία, το Κράτος, οφείλουν να επιλύσουν τα προβλήματα των ηλικιωμένων.

Η 88χρονη Μαρία Κιαδήμου από τη Μηλίνα, μιλά με πολλή αγάπη για το έμψυχο δυναμικό του Γηροκομείου, τη φροντίδα και την αγάπη που δέχεται. Η πάντα χαμογελαστή και ευπροσήγορη κ. Κιαδήμου, υπήρξε πολύ δραστήρια στα νιάτα της κι όπως ανέφερε, ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τα κτήματα της οικογένειας, φροντίζοντας, παράλληλα με πολλή αγάπη τους δικούς της ανθρώπους. «Βρίσκομαι από το 2010 στο Γηροκομείο και είμαι πολύ ευχαριστημένη» είπε, ενώ « δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της για τις περικοπές των συντάξεων. «Να έχουν όλοι υγεία και να υπηρετήσουν το κράτος καλά» ήταν η παραίνεσή τους προς τους κυβερνώντες.

Ο 81χρονος Ελευθέριος Καλτουρμίδης βρίσκεται στο Γηροκομείο από τον Ιανουάριο, κι όπως υπογράμμισε «είμαι πολύ ευχαριστημένος και θεωρώ ότι το Ιδρυμα αυτό είναι το σπίτι μου και αγαπώ όλο το προσωπικό και όλο τον κόσμο». Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως χειριστής ανυψωτικών και εκσκαπτικών μηχανημάτων, σε διάφορες εταιρείες. Δηλώνει ικανοποιημένος από τη ζωή του και τη διαμονή του στο Ιδρυμα, ενώ υπενθυμίζει στην Πολιτεία ότι «έχει το ιερό καθήκον να βλέπει μπροστά και να βελτιώνει την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Πρέπει η κάθε κυβέρνηση να κοιτάξει το καλό του λαού, το καλό των ανθρώπων, την ευημερία, την ειρήνη και προπαντός τους ηλικιωμένους, γιατί αυτοί πάσχουν περισσότερο από κάθε άλλον», σημείωσε.

Στην προχθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος, η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης Νατάσα Μορφογιάννη, στελέχη της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, σύσσωμη η οικογένεια του Γηροκομείου, τα μέλη του Φιλανθρωπικού, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πολλοί ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου