ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχος σε μία προς μία στις αίθουσες στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

ελεγχος-σε-μία-προς-μία-στις-αίθουσες-σ-741759

Αναμένεται το πόρισμα, ενώ προς το παρόν οι μαθητές θα κάνουν μάθημα στις εργαστηριακές αίθουσες

Η επόμενη κιόλας ώρα της πτώσης σοβάδων από το ταβάνι οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, βρήκε τα συνεργεία της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών να εργάζονται πυρετωδώς για την επιδιόρθωση της ζημιάς. Εως και αργά προχθές το βράδυ δούλευαν τα συνεργεία στην αίθουσα από την οροφή της οποίας αποκολλήθηκε σοβάς σε έκταση περίπου 10 τ.μ. και πάχους σχεδόν 2,5 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρη Κόκκινο, έως και το βράδυ της Δευτέρας, τα συνεργεία είχαν αποκαταστήσει πλήρως την αίθουσα. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, έγινε αποξήλωση του σοβά της οροφής, αποκατάσταση και βάψιμο και τοποθετήθηκαν εκ νέου τα φωτιστικά.

Ωστόσο, το συμβάν που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μοιραίο αν την ώρα της πτώσης του σοβά γινόταν μάθημα, σήμανε συναγερμό στις τεχνικές υπηρεσίες. Χθες από το πρωί, συνεργεία προχώρησαν σε έλεγχο σε μία προς μία στις 22 αίθουσες του κτιρίου στις οποίες καθημερινά φιλοξενούνται 380 μαθητές αλλά και στους βοηθητικούς χώρους. Εντοπίστηκαν προβλήματα τα οποία σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο θα καταγραφτούν σε έκθεση αυτοψίας και άμεσα θα ξεκινήσει η αποκατάστασή τους.

Χθες, το σχολείο αντί για μάθημα έκανε χρήση του ενός περιπάτου και πήγε εκδρομή, προκειμένου να δοθούν χρόνος και χώρος στα συνεργεία του Δήμου για τον έλεγχο του σχολικού κτιρίου.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί και των τεσσάρων σχολείων που συστεγάζονται 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΙΕΚ και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, προχώρησαν σε σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθημάτων στις εργαστηριακές αίθουσες μέχρις ότου αποκατασταθεί το σύνολο των προβλημάτων που εντόπισαν τα συνεργεία του Δήμου.

Σύσκεψη έγινε και με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Βιολέτα Καντόλια και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, Αποστόλη Γαλάτη.

«Ελπίζουμε σύντομα να επιλυθούν τα προβλήματα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το συμβάν ήταν μεγάλο σοκ για την εκπαιδευτική κοινότητα. Αν γινόταν εκείνη την ώρα μάθημα σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση», ανέφερε ο κ. Κόκκινος.

Υπενθυμίζεται ότι ο σοβάς που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω σε θρανία και καρέκλες σε αίθουσα διδασκαλίας του 1ου ορόφου, ευτυχώς σε ώρα που δεν γινόταν μάθημα. Τα κομμάτια του σοβά εντόπισε καθαρίστρια στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας και άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου και κινήθηκαν οι διαδικασίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου