ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραλίγο γεννητούρια στον αέρα από Σκιάθο για Βόλο!

παραλίγο-γεννητούρια-στον-αέρα-από-σκ-743724

45χρονη από τη Σκιάθο έφερε στον κόσμο πανέμορφα δίδυμα, μετά από οργανωμένη επιχείρηση μεταξύ Κέντρου Υγείας Σκιάθου, ΕΚΑΒ, Κέντρου Επιχειρήσεων Αεροπορίας και 111 Πτέρυγα Μάχης

Έσπασαν τα νερά ενώ βρίσκονταν στη Σκιάθο και είχε δίδυμη κύηση. Γιγαντιαία κινητοποίηση στήθηκε χθες το μεσημέρι για τη διακομιδή μίας 45χρονης εγκύου από τη Σκιάθο στον Βόλο.

Η γυναίκα είχε πόνους από προχθές το βράδυ αλλά ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας του νησιού χθες στις 2.30 το μεσημέρι.

Αμεσα μετέβη στο σπίτι της η μαία του Κέντρου Υγείας, η οποία διαπίστωσε ότι είχε ξεκινήσει ήδη η διαστολή και ήταν επείγον να γίνει διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Παράλληλα, οδηγός ασθενοφόρου εκτός Υπηρεσίας ανέλαβε τη μεταφορά της εγκύου στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Εκεί βρισκόταν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και από κοινού με τη μαία διαπίστωσαν ότι η 45χρονη βρισκόταν πολύ κοντά στη γέννα.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ενημέρωσε άμεσα το Express Σκιάθος που στις 3.30 το μεσημέρι ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το λιμάνι ότι επρόκειτο να γίνει μεταφορά δύο βρεφών σε θερμοκοιτίδα στον Βόλο.

Εντούτοις, η 45χρονη δεν είχε συσπάσεις και η γέννα καθυστερούσε και γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή προκειμένου η γέννα να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθώς η 45χρονη έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης. Το Express Skiathos συνέχισε το ταξίδι του στις 4 το απόγευμα.

Σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αεροπορίας διέταξε άμεσα να απογειωθεί ελικόπτερο από την 111 Πτέρυγα Μάχη για τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά της εγκύου στη Νέα Αγχίαλο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η μαία του Κέντρου Υγείας συνόδευσε την έγκυο σε ολόκληρη τη διαδρομή από το σπίτι της στο αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και στη συνέχεια στην Νέα Αγχίαλο και το Νοσοκομείο Βόλου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η 45χρονη παραλαμβανόταν από το ελικόπτερο όπου υπήρχε επίσης γιατρός.

Με προτροπές και παραινέσεις ότι όλα θα πάνε καλά κατέστη δυνατό και η γυναίκα «υπέμεινε» το διάστημα της μεταφοράς και έτσι δεν έφερε στον κόσμο τα δίδυμα στον αέρα.

Στις 6:40 το απόγευμα η έγκυος παραλαμβανόταν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου και σε λίγη ώρα εισάγονταν στη Μαιευτική Κλινική.

Οπως τόνισε η μαία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Μαρία Στρούγγη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχή.

Η 45χρονη γέννησε με καισαρική δύο υγιέστατα μωράκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

Η ίδια είναι επίσης καλά στην υγεία της και πλέει και σε πελάγη ευτυχίας καθώς πρόκειται για τα πρώτα της παιδιά.

Εξίσου ικανοποιημένοι είναι και όλοι οι γιατροί και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών, που συντονίστηκε απόλυτα οργανωμένα για την επιτυχή δίδυμη κύηση και συνέδραμε έστω και υπό την μορφή του κατ’ επείγοντος σε αυτή την υπέροχη εμπειρία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου