ΤΟΠΙΚΑ

Ελυσαν και πάλι κάβους πλοία και υδροπτέρυγα για Σποράδες

ελυσαν-και-πάλι-κάβους-πλοία-και-υδροπ-743908

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες τα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά το απαγορευτικό απόπλου της προηγούμενης μέρας. Στο μεταξύ, δελτίο ενημέρωσης για επιδείνωση του καιρού της ΕΜΥ εκδόθηκε χθες από το Λιμεναρχείο Βόλου, στο οποίο γίνεται λόγος για πιθανότητα βροχών και καταιγίδων, κατά τόπους ισχυρών στις Σποράδες, μεταξύ άλλων περιοχών.

Στο συγκεκριμένο δελτίο γίνεται λόγος για βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα εκδηλωθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά, μέχρι το βράδυ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, θα επηρεάσουν αύριο Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά 9 – 10 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ μικρή εξασθένηση αναμένεται να σημειωθεί αργά, αύριο το βράδυ.

Τα βλέμματα στον «Ζορμπά»

Στο μεταξύ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον «Ζορμπά», τον μεσογειακό κυκλώνα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών κινείται μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την Θεσσαλία και την Μαγνησία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα αποδυναμωθεί και δεν θα υπάρχουν σφοδρά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο».

Σε ότι αφορά τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι θα παραμείνουν σε φθινοπωρινά επίπεδα, από 21 μέχρι 24 βαθμούς, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στην έναρξη της καινούργιας εβδομάδας, δεν αναμένονται ανησυχητικά φαινόμενα στην Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου