ΤΟΠΙΚΑ

Σε κτίριο του δήμου η ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου

σε-κτίριο-του-δήμου-η-τομυ-ν-αγχιάλου-745677

Την δωρεάν παραχώρηση για 20 χρόνια προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας ακινήτου στη Ν. Αγχίαλο προκειμένου εκεί να στεγαστεί και να λειτουργήσει η Τοπική Μονάδα Υγείας για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό της περιοχής αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την 5η ΥΠΕ η οποία δεν διαθέτει ακίνητο στην περιοχή για να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Στην ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου, θα υπάρχει γιατρός γενικής ιατρικής, παιδίατρος, κοινωνικός λειτουργός, επισκέπτης υγείας, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Με αφορμή το θέμα και με την ιδιότητά του ως γιατρός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς, τόνισε ότι οι ΤΟΜΥ είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός που ξεκίνησε από κράτη που επενδύουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ότι στη χώρα μας αυτός ο θεσμός εφαρμόζεται ανορθόδοξα από την Κυβέρνηση. «Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στελεχώνει τις μονάδες με συμβασιούχους. Γίνεται πρόχειρα απλώς για να κόψουμε μια κορδέλα. Και μολονότι αποτελεί έναν χρήσιμο θεσμό για την Ελλάδα θα είναι θνησιγενής», εκτίμησε.

«Ο θεσμός των ΤΟΜΥ έγινε για να κοροϊδέψουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενώ υπάρχει κατεύθυνση της Ε.Ε. για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Είναι τυχαίο ότι στα χωριά ξεφυτρώνουν το έναν μετά το άλλο τα ιδιωτικά πολυιατρεία; Αυτό το μοντέλο είναι ξεπερασμένο», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου