ΤΟΠΙΚΑ

Βία στο σχολείο έκρυβε η βία στο σπίτι

βία-στο-σχολείο-έκρυβε-η-βία-στο-σπίτι-746125

Να τιμωρηθούν εκείνοι που τον χτυπούσαν στο σχολείο είπε ότι θέλει ο νεαρός στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

«Δεν είμαι ευτυχισμένος από τη ζωή μου. Θέλω να σταματήσουν οι καβγάδες. Να ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά. Επίσης, θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που με χτυπούσαν στο σχολείο».

Αυτή την αφοπλιστική απάντηση έδωσε χθες σε ερώτηση δικαστή εάν είναι ευτυχισμένος ο 20χρονος που συνελήφθη προχθές για ενδοοικογενειακή βία σε χωριό του Πηλίου.

Ο 20χρονος κατηγορούταν ότι είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον πατέρα του και ότι τον είχε απειλήσει.

Το βράδυ κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας της σωματικής βλάβης σε όλως ελαφριά σωματική βλάβη και το Δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του νεαρού καθώς δεν είχε υποβληθεί έγκληση.

Για τη δεύτερη κατηγορία, της απειλής ο 20χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα στο Δικαστήριο εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο πατέρας του νεαρού κατέθεσε ότι η επίθεση συνέβη απρόκλητα και επισήμανε ότι με την συμπεριφορά του γιού του φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειάς του και του ιδίου.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έσπρωξε τον πατέρα του με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει κάτω και να χτυπήσει και για να δικαιολογηθεί είπε ότι αυτό συνέβη γιατί ο πατέρας του του έκανε πλάκα.

Για το περιστατικό με την απειλή είπε ότι αυτό συνέβη σε καβγά με την αδερφή του για το τηλεκοντρόλ κατά τη διάρκεια του οποίου ο πατέρας του μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Δικαστής ρώτησε τότε τον κατηγορούμενο εάν είναι ευτυχισμένος. Η απάντηση του 20χρονου ότι θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που τον χτυπούσαν στο σχολείο «αφόπλισε» το Δικαστήριο.

Ο δικαστής τον ρώτησε τότε εάν είχε καταγγείλει το περιστατικό στο διευθυντή του σχολείου.

Δυστυχώς, ο 20χρονος δεν είχε κάνει καμία αναφορά. δεν είχε λύσει τη σιωπή του για να μιλήσει. «Φοβήθηκα ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει περισσότερο», εξήγησε.

Ανακοινώνοντας την αθώωση η πρόεδρος έδρας ζήτησε από την οικογένεια του 20χρονου να κινητοποιηθεί και να επισκεφτεί κάποιον ειδικό.

«Το παιδί έχει θυμό μέσα του», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε στην οικογένεια ότι την επόμενη φορά το δικαστήριο δεν θα δείξει τέτοια επιείκεια.

Να επισημανθεί ότι ο 20χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη με παρόμοιες πράξεις. Στην τελευταία υπόθεση είχε αποφασιστεί ποινική διαμεσολάβηση. Δυστυχώς, όμως, ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε δεν είχαν επισκεφτεί κάποιον ειδικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου