ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Διευθύνσεων

αίτημα-για-προκήρυξη-των-θέσεων-των-γε-746493

Να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών και να προκηρύξει τις θέσεις των Γενικών Διευθύνσεων ζητεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά µετά από πολλά χρόνια που θα διενεργηθούν κρίσεις προϊσταμένων στο ∆ηµόσιο, µε στόχο να αξιοποιηθεί το στελεχιακό δυναµικό του δηµόσιου τοµέα, µε αντικειµενικά κριτήρια και όχι µε ανάθεση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, διεκδικεί «την εφαρµογή της αξιοκρατίας και της ισότητας, για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να επικρατήσει το δικαίωµα της ίσης ευκαιρίας στην διεκδίκηση των θέσεων ευθύνης και να σταµατήσει επιτέλους το υπό αµφισβήτηση καθεστώς της αναπλήρωσης προϊσταµένων, το οποίο δηµιουργεί φαινόµενα άνισης και άδικης μεταχείρισης µεταξύ των υπαλλήλων».

Τονίζει τέλος, ότι η επιλογή Γενικών ∆ιευθυντών καθίσταται επιτακτική, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την συγκρότηση των Συµβουλίων Επιλογής Προϊσταµένων (Σ.Ε.Π.) και την επακόλουθη επιλογή προϊσταµένων επιπέδου ∆ιεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου