ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπαδηδρομία ελπίδας στον Βόλο

λαμπαδηδρομία-ελπίδας-στον-βόλο-746503

Το μήνυμα της προσφοράς ελπίδας και ζωής κυριάρχησε στη χθεσινή λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε για 16η φορά στο Βόλο, με επίκεντρο τη σημασία της προσφοράς αίματος, σε μια περιοχή που διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς και πλήθος εθελοντών αιμοδοτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργάνωσαν τη συμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Την φλόγα της αλληλεγγύης μετέφερε στην πόλη ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας Ιγνάτιος Γελαγώτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Εχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων εθελοντών Αιμοδοτών επιτελεί αυτό το καθήκον. Πεποίθησή μας είναι ότι μέσα από τέτοιες συντονισμένες προσπάθειες, μπορούμε να προσεγγίσουμε τον επιθυμητό στόχο, που δεν είναι άλλος από το εθελοντικό και τακτικό προσφερόμενο, ασφαλές αίμα. Θα τα καταφέρουμε, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα», τόνισε.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος άναψε τον βωμό επί της οδού Λαμπράκη, απευθύνοντας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες. «Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον άγνωστο συνάνθρωπό μας. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και η σημερινή δημοτική αρχή συμβάλλει και στηρίζει και δίνει συγχρόνως συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, γιατί πραγματικά μέσα από αυτή την διαδικασία συμμετέχουμε σε μια βοήθεια απέναντι στον συνάνθρωπό μας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη» είπε.

Στην συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι, κρατώντας συμβολικά αναμμένες δάδες, διέσχισαν το παραλιακό μέτωπο και μετέφεραν την φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας έως το Νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, όπου ακολούθησε μουσική εκδήλωση με ελληνική μουσική.

Η σημασία της συγκεκριμένης δράσης υπογραμμίστηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, Δέσποινα Λουκάκη, η οποία σημείωσε ότι: «Ως Σύλλογος που έχουμε άμεση εξάρτηση με την εθελοντική αιμοδοσία και οι ανάγκες μας είναι πάγιες, θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια και να στρέψουμε τους νέους ανθρώπους προς τον εθελοντισμό, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου το πολύτιμο αγαθό της ζωής, που είναι για μας το αίμα». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, κλείνοντας, τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, «γιατί είναι οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον», είπε.

Στην χθεσινή δράση συμμετείχαν δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι κράτησαν για μια ακόμη φορά αναμμένη την δάδα της ελπίδας, προτρέποντας τους πάντες, να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου