ΤΟΠΙΚΑ

Αμεσες παρεμβάσεις στους δρόμους ζητά ο Δήμος Ζαγοράς –Μουρεσίου

αμεσες-παρεμβάσεις-στους-δρόμους-ζητ-747058

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο του Πηλίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Βόλου – Ζαγοράς και Βόλου – Τσαγκαράδας ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος, μετά τις κατολισθήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου δεν έχουν γίνει μόνιμες, παρά μόνο κάποιες πρόχειρες αποκαταστάσεις του οδοστρώματος. «Υπάρχουν δύσκολα και άκρως επικίνδυνα σημεία στα οποία θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις διαγράμμισης και σήμανσης. Τη διαδρομή ακολουθούν καθημερινά εκπαιδευτικοί καθ’ οδόν για τα σχολεία και οι καιρικές συνθήκες στο βουνό είναι δύσκολες ιδίως τον χειμώνα. Πριν από λίγες ημέρες επικράτησε ομίχλη», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Οι εργασίες για τις μόνιμες αποκαταστάσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν τον ερχόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργο η μελέτη για την επιδιόρθωση των ζημιών στο εσωτερικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Ζαγοράς έχει ολοκληρωθεί και θα πρέπει οι εργασίες να χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 700.000 ευρώ.

«Τρέχουμε να προλάβουμε τον χειμώνα και περιμένουμε από την Πολιτεία έμπρακτη βοήθεια για να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η μελέτη για την επιδιόρθωση των ζημιών στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο ένα μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου